Δυνατότητα επανένταξης στις 100-120 δόσεις – Μείωση ΦΠΑ σε συσκευασμένο καφέ και μουστάρδα

Δυνατότητα επανένταξης στις 100-120 δόσεις – Μείωση ΦΠΑ σε συσκευασμένο καφέ και μουστάρδα
Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Παρατείνεται κατά ένα μήνα η δυνατότητα επανένταξης στις ρυθμίσεις που ίσχυαν μετά από την τροπολογία στις αρχές Νοεμβρίου

Τη δυνατότητα επανένταξης στις 100 -120 δόσεις, ακόμη και αν δεν εξυπηρετήθηκε η δόση του Νοεμβρίου, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου οικονομικών στον νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Ειδικότερα, η τροπολογία περιλαμβάνει την δυνατότητα επανένταξης στην ρύθμιση των 100 ή 120 δόσεων για όσους δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν την δόση του Νοεμβρίου με την συνθήκη ότι η δόση αυτή θα προστεθεί στο τέλος της ρύθμισης χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ουσιαστικά παρατείνεται κατά ένα μήνα η δυνατότητα επανένταξης στις ρυθμίσεις που ίσχυαν μετά από την τροπολογία στις αρχές Νοεμβρίου -με την έναρξη του δεύτερου lockdown- η οποία ίσχυε και για τις δόσεις που χάθηκαν την περίοδο Μαρτίου-Οκτωβρίου και για τη δόση του Νοεμβρίου.

Έτσι, όσοι έχασαν δόσεις ρυθμίσεων την περίοδο Μαρτίου – Νοεμβρίου, μπορούν να συνεχίσουν την ρύθμιση τους από τον Δεκέμβριο, με τις δόσεις που χάθηκαν να προστίθενται στο τέλος της ρύθμισης

Αφορολόγητη η επιστροφή για τα μειωμένα ενοίκια

Σε άλλο άρθρο, ικανοποιείται το αίτημα των ιδιοκτητών ώστε η επιστροφή που θεσμοθετήθηκε με το δεύτερο Lockdown, η οποία για τον Νοέμβριο ισούται με το 50% της απώλειας εισοδήματος για όσους ιδιοκτήτες, να είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, ενώ δεν δεσμεύεται, και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Ο.Τ.Α., τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Σε άλλη διάταξη προβλέπεται το αφορολόγητο, ακατάσχετο και ανεκχώρητο των ενισχύσεων ύψους έως 5000 ευρώ που θα καταβληθούν στο πλαίσιο δράσεων επιχορήγησης επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου όταν και όποτε τεθούν σε λειτουργία.

Μείωση ΦΠΑ σε συσκευασμένο καφέ και μουστάρδα

Σε άλλη διάταξη μειώνεται ο συντελεστής ΦΠΑ από το 24% στο 13% σε εκχυλίσματα, αποστάγματα και συμπυκνώματα καφέ, τσαγιού, ή ματέ και παρασκευάσματα με βάση τα προϊόντα αυτά ή με βάση τον καφέ, το τσάι ή το ματέ.

Δηλαδή:

Κιχώριο φρυγμένο και άλλα φρυγμένα υποκατάστατα του καφέ και τα εκχυλίσματα, αποστάγματα και συμπυκνώματα αυτών.

Ζύμες (ενεργές ή αδρανείς). Άλλοι αδρανείς μονοκύτταροι οργανισμοί (με εξαίρεση τα εμβόλια της ΔΚ 3002).

Σκόνες για το φούσκωμα της ζύμης, παρασκευασμένες.

Παρασκευάσματα για σάλτσες και σάλτσες παρασκευασμένες.

Μουστάρδα παρασκευασμένη.

Παρασκευάσματα για σούπες και ζωμούς, σούπες και ζωμοί παρασκευασμένα.

Παγωτά έστω και αν περιέχουν κακάο.

Παρασκευάσματα διατροφής που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού, με εξαίρεση τα συμπληρώματα διατροφής σε οποιαδήποτε μορφή παρουσιάζονται και τα σύνθετα αλκοολούχα παρασκευάσματα, άλλα από εκείνα που γίνονται με βάση ευώδεις ουσίες, των τύπων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ποτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα