news 24/7

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Φωτογραφία αρχείου.

Σταϊκούρας: Αίτημα στην Κομισιόν για παράταση μειωμένης φορολογίας σε τσίπουρο και τσικουδιά

Για μαζικό ξεκλήρισμα των μικρων παραγωγών, αν εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος

Κόσμος έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

Οι 120 δόσεις πάνε στην παράταση

Παράταση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων θα δοθεί μάλλον στο παρά πέντε της λήξης της προθεσμίας στις 30 Σεπτεμβρίου. Το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να πείσει και τους δανειστές ότι το μέτρο έχει αποτέλεσμα. Ποια προβλήματα υπάρχουν

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Στις επαφές του υπουργού Οικονομικών με τους θεσμούς οριστικοποιήθηκαν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Πιστός στην αρχή του ότι τίποτα δεν θα γίνεται χωρίς συνεννόηση με τους θεσμούς, ο Χρήστος Σταϊκούρας, έστω και αθορύβως, αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη ίσως σταθερά της νέας κυβέρνησης.

Αεροφωτογραφία του χώρου στο Ελληνικό

Τρεις κινήσεις για την εκκίνηση της επένδυσης στο Ελληνικό

"Εμβληματική επένδυση πρώτης προτεραιότητας", που δύναται να αποτελέσει ισχυρό παράγοντα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και της χώρας, καθώς και πόλο προσέλκυσης και άλλων επενδύσεων, χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών την επένδυση στο Ελληνικό.

Υπουργείο Οικονομικών

Σε δυο δόσεις τα μέτρα ελάφρυνσης από το ΥΠΟΙΚ για το 2020

Σε δύο δόσεις θα ξεδιπλωθούν οι ελαφρύνσεις για επιχειρήσεις και νοικοκυριά που θα υλοποιηθούν το 2020. Η πρώτη θα αναγγελθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ και η δεύτερη μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, της Βασιλικής Λαζαράκου,  για διορισμό στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η Βασιλική Λαζαράκου νέα πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Εξαιρετικά σημαντικός τομέας για την ανάπτυξη χαρακτήρισε την Επιτροπή ο Σταϊκούρας. Νομοσχέδιο για την ενίσχυσή της προανήγγειλε ο Ζαββός. Ποιες προτεραιότητες έθεσε η νέα πρόεδρος.

Φωτό αρχείου: Ανδρας του ΣΔΟΕ

"Λαβράκια" από το ΣΔΟΕ: Χιλιάδες προϊόντα "μαϊμού" στην Κρήτη

Με "πλούσια" ευρήματα επέστρεψαν τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν την τελευταία εβδομάδα σε Κρήτη και Ζάκυνθο, όπου προϊόντα - μαϊμού, "μπόμπες" ποτά και εικονικά τιμολόγια είχαν την τιμητική τους.

Πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών

Στα 2,1 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Ιούνιο

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, από το συνολικό ποσό των οφειλών, το 1,686 δισ. ευρώ αφορά σε υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης και τα υπόλοιπα 493 εκατ. ευρώ σε εκκρεμείς επιστροφές φόρων.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατα τη συνέντευξη τύπου για το θέμα των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες: Ηλεκτρονικά η τήρηση βιβλίων

Από το 2020 η συμπλήρωση των φορολογικών βιβλίων θα γίνεται με άμεση σύνδεση στο Taxisnet. Πώς θα λειτουργεί η νέα πλατφόρμα My Data. Τι ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπουργείο Οικονομικών

Παράταση και αναστολή καταβολής οφειλών προς την εφορία σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές δήμους

"Είναι μια οφειλόμενη και αυτονόητη ρύθμιση για τις συγκεκριμένες περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή" αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Συνάντηση Σταϊκούρα - Ρέγκλινγκ: Στο επίκεντρο το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας έρχεται στην Ελλάδα για να ξεκαθαρίσει ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ESM και της ΕΕ η Ελλάδα αποκλίνει από τον στόχο για το 2019 και θα πρέπει να προχωρήσει σε "διορθώσεις".

Το υπουργείο Οικονομικών

Τα "7" επείγοντα θέματα για τον νέο υπουργό Οικονομικών

Οι δανειστές είναι έτοιμοι να υπενθυμίζουν τα ανοιχτά θέματα από σήμερα. Αναλυτικά οι βασικές παρατηρήσεις που θα αποτελέσουν και τους πονοκεφάλους του υπουργού Οικονομικών τους επόμενους μήνες.

Έφη Αχτσιόγλου

Πρεμιέρα για τις 120 δόσεις για τα ταμεία: Βήμα - βήμα η διαδικασία ένταξης

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος θα εγκαινιάσουν το πρωί τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΦΚΑ. Αμέσως μετά η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου

120 δόσεις: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση

Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ρύθμιση των 120 δόσεων προς την εφορία. H ρύθμιση έχει πεδίο εφαρμογής το σύνολο των φυσικών προσώπων και το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών τους, που έγιναν ληξιπρόθεσμες έως 31.12.2018.

Εφορία

Ρύθμιση 120 δόσεων: Τα ευεργετήματα, η παραγραφή οφειλών και η καταβολή της πρώτης δόσης

Στην τελική της ευθεία μπήκε και επίσημα η πολυαναμενόμενη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία που αφορά πάνω από 4 εκατομμύρια φορολογούμενους. Αναλυτικά όλα τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε.

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση στη Βουλή

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στις επιτροπές της Βουλής αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη και να συνεχιστεί την Πέμπτη ώστε να μπορέσει να εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα και να ψηφιστεί την Τρίτη.

Από την κοινή συνέντευξη Τύπου των Υπουργών Τσακαλώτου-Αχτσιόγλου-Χαρίτση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων

120 δόσεις: Τα μυστικά της ρύθμισης - Αναλυτικά παραδείγματα

Η ένταξη στη ρύθμιση θα προσμετρά μόνο το πραγματικό εισόδημα και όχι το τεκμαρτό που δίνει μια πλαστή εικόνα για την οικονομική κατάσταση του φορολογούμενου. Η ρύθμιση προσφέρει περισσότερες - αν όχι 120 - δόσεις για τις οφειλές από 10 ευρώ μέχρι και 5.000 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος - Φωτογραφία αρχείου

Ξεδιπλώνεται το πακέτο των ελαφρύνσεων της κυβέρνησης

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, προβλέπει τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων.

O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου

"Έκλεισε" το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων

Στην τελική ευθεία προς τη Βουλή μπήκε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις μετά την πολύωρη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τη Δευτέρα αναμένεται η κατάθεση του στη Βουλή.

Το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών

"Κουμπαρά" 2 δισ. ευρώ για νέες ελαφρύνσεις γεμίζουν τα πλεονάσματα του 2018

Πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο έως και 2 δισ. ευρώ δημιουργούν τα πλεονάσματα που ανακοινώθηκαν από την Eurostat και το υπουργείο Οικονομικών. Αφορολόγητο, μείωση ΦΠΑ και συντελεστή φορολογίας, 13η σύνταξη και επιστροφή μέρους των αναδρομικών μεταξύ των ελαφρύνσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

Πολυνομοσχέδιο ΥΠΟΙΚ: Πώς θα φορολογηθούν τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων - Τι θα ισχύσει για τον Αιγιαλό

Φορολόγηση των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων, το νέο πλαίσιο χρήσης αιγιαλού, την χρηματοδότηση του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νομοσχέδιο "σκούπα" του υπουργείου Οικονομικών.

Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Αντεπίθεση ΥΠΟΙΚ για το Ελ. Βενιζέλος: "Οι αιτιάσεις του ΚΙΝΑΛ δείχνουν άγνοια"

 Στην αντεπίθεση πέρασε το υπουργείο Οικονομικών στις καταγγελίες του ΚΙΝΑΛ περι σκανδάλου σχετικά με την επέκταση της σύμβασης της διαχείρισης που κυρώθηκε την περασμένη Πέμπτη από την Βουλή.

Το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών

ΥΠΟΙΚ: Με βάση τις εμπορικές αξίες τα όρια του διάδοχου καθεστώτος του νόμου Κατσέλη

Συνεχείς είναι οι επαφές μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και των εκπροσώπων των τραπεζών, καθώς και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με τους εκπροσώπους των θεσμών, για το νέο σχήμα που θα αντικαταστήσει τον «νόμο Κατσέλη» για την προστασία της Ά κατοικίας.

Χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ

ΥΠΟΙΚ: Τριπλό "μπλόκο" στις πληρωμές με μετρητά

Μείωση του ορίου συναλλαγών με μετρητά αύξηση του ορίου για το αφορολόγητο και κυνήγι για επαγγελματικούς λογαριασμούς επιστρατεύει το ΥΠΟΙΚ για την αύξηση χρήσης του "πλαστικού χρήματος".

Υπουργείο Οικονομικών

ΥΠΟΙΚ για παραχώρηση ΔΑΑ: Ελλείψει αντιπολιτευτικού λόγου, η ΝΔ προσπαθεί να ανακαλύψει ενδείξεις ενός τεράστιου σκανδάλου

Η αναθεώρηση των στοιχείων οδήγησε σε αύξηση του τιμήματος για την παραχώρηση σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σημειώνει μεταξύ των άλλων το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

ΥΠΟΙΚ: Βιώσιμο ασφαλιστικό χωρίς περικοπή συντάξεων

Τρία βασικά επιχειρήματα για το θέμα των συντάξεων και στοιχεία που τα τεκμηριώνουν παρουσίασε στους εκπρόσωπους των δανειστών το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το ανακοινωθέν των θεσμών για την πορεία των συναντήσεων.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

ΥΠΟΙΚ: Αυξήσεις μόνο για το 14% των ιδιοκτητών στο ΕΝΦΙΑ του 2018

Με βάση τα στοιχεία της εκκαθάρισης του φόρου για το 62% των φορολογουμένων, ο ΕΝΦΙΑ παραμένει αμετάβλητος. Για ποσοστό 24% παρουσιάζεται μείωση στο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, ενώ για ποσοστό 14% παρουσιάζονται αυξήσεις.

Το Υπουργείο Οικονομικών

ΥΠΟΙΚ: Η ΝΔ εκμεταλλεύεται τον πόνο του ελληνικού λαού

Σφοδρή επίθεση από το υπουργείο Οικονομικών στην Νέα Δημοκρατία, με αφορμή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αυξήσεις των στελεχών στις ΔΕΚΟ. "Η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας αποφασίζει και όχι η κυβέρνηση" απαντά το ΥΠΟΙΚ.