news 24/7

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Yφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Έως τις 30 Ιουνίου η απόφαση για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά γιατρών και νοσηλευτών

Έως τις 30 Ιουνίου θα ληφθεί η απόφαση για την ένταξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Τράπεζες: Όροι και προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε ρυθμίσεις φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν τόσο τα φυσικά πρόσωπα όσο και οι επιχειρήσεις προκειμένου να ενταχθούν στο πάγωμα των δανείων τους για τρεις μήνες και να λάβουν από τις τράπεζες σειρά διευκολύνσεων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης: Έκλεισε η συμφωνία για τον μηχανισμό ρευστότητας στις ενεργειακές επιχειρήσεις

Όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ενεργειακές επιχειρήσεις έχουν αυτήν την περίοδο ελάφρυνση λόγω της μείωσης του κόστους φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Η ύφεση θα είναι παροδική - Το β' εξάμηνο θα έχει θετικά χαρακτηριστικά

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα καλύπτουν ουσιαστικά τον Απρίλιο και προανήγγειλε για το επόμενο διάστημα στοχευμένες πολιτικές.

Ζωγραφιά με το "μένουμε σπίτι" σε είσοδο πολυκατοικίας

Τι ισχύει για ασφαλιστικές εισφορές, οφειλές σε ρύθμιση, υποχρεώσεις προς ΔΟΥ, επιταγές και ενοίκια

Η ΓΣΕΒΕΕ γνωστοποίησε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις για ασφαλιστικές εισφορές, οφειλές σε ρύθμιση, υποχρεώσεις προς ΔΟΥ, επιταγές και ενοίκια.

Ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Τον Απρίλιο το κράτος θα χρηματοδοτεί την πραγματική οικονομία

Τον επόμενο μήνα θα ενταθούν οι προσπάθειες για την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, συμφωνα με τον υπουργό Οικοκονομικών. Τι είπε για την ανακατεύθυνση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Σταϊκούρας για κορονοϊό: "Διευρύνονται τα μέτρα στήριξης"

Ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε τη διεύρυνση των μέτρων στήριξης, ενώ θα υλοποιηθούν πολτικές για την ενίσχυση της ρευστότητας, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Έχουμε πλέον την απαραίτητη ευελιξία για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία

Την έγκριση στη ρήτρα γενικής διαφυγής που δίνει απεριόριστη ελευθερία στα κράτη μέλη να κάνουν δαπάνες για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της επιδημίας χαιρέτησε πριν λίγη ώρα ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Το υπουργείο οικονομικών

Ως το τέλος Ιουνίου φτάνουν τα "πυρομαχικά" του ΥΠΟΙΚ κατά του κορονοϊού

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με την καταβολή του δώρου του Πάσχα ξεκαθάρισε ότι η μεταγενέστερη καταβολή του αφορά επιχειρήσεις οι οποίες είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους ή έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Κορονοϊός: Στα 800 ευρώ η αποζημίωση εργαζομένων των οποίων ανεστάλη η σύμβαση

Τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Δεν θα ενισχυθούν εργοδότες που θα κάνουν αναίτιες απολύσεις.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Μέτρα - ασπίδα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους ενάντια στον κορονοϊό

Ανακοινώσεις κάνουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Τι θα γίνει με την επιδότηση των μισθών.

Στιγμιότυπο από  Τράπεζα

Τράπεζες: Επτά μέτρα αντίδοτο στον κορονοϊό

Σειρά παρεμβάσεων όπως η αναστολή πληρωμής δανείων, νέο γύρο ρυθμίσεων, αύξηση ρευστότητας, αλλαγή του ορισμού των κόκκινων δανείων και παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας, σχεδιάζουν τράπεζες και κυβέρνηση.

Πρώτη κατοικία

Ενδεχόμενο δίμηνης παράτασης για προστασία της πρώτης κατοικίας

Το σενάριο της παράτασης για την προστασία της α΄κατοικίας, εξετάζουν κυβέρνηση και τράπεζες σε μια πρώτη προσπάθεια ελέγχου των συνεπειών του κορονοϊού στην οικονομία.

Τράπεζα της Ελλάδος

Επιχείρηση θωράκισης του τραπεζικού συστήματος

Σχέδια θωράκισης του εγχώριου πιστωτικού συστήματος θέτουν σε εφαρμογή, Υπουργείου Οικονομικών και Τράπεζες, προκειμένου να αποφύγουν έκρηξη των κόκκινων δανείων και εκροή καταθέσεων

Άποψη του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος

Τράπεζες: Προσπάθεια εντοπισμού των ευάλωτων από τον κορονοϊό επιχειρήσεων

Προβληματισμός στις τράπεζες για τη δυνατότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να μην "κοκκινίσουν". Προχωρούν σε άμεση χαρτογράφηση των δανειακών χαρτοφυλακίων των ευάλωτων από τον κορονοϊό κλάδων. Τα πρώτα μέτρα στήριξης των τραπεζών.

Αντισηπτικό υγρό.

Κορονοϊός: Θα φτιάξουμε αντισηπτικά με αλκοόλ που έχει κατασχεθεί

Νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των αντισηπτικών. Απαλλάσσονται απο τον αναλογούντα ΦΠΑ οι βιοτεχνίες που παρασκευάζουν αντισηπτικά.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Απόφαση ΕΚΤ: Χωρίς περιορισμούς οι αγορές ομολόγων του δημοσίου από τις εμπορικές τράπεζες

Στην άρση των περιορισμών στα ανοίγματα των ελληνικών εμπορικών τραπεζών προς τος ελληνικό δημόσιο προχώρησε με απόφασή της η ΕΚΤ, γυρίζοντας σελίδα από την περιοριστική απόφαση η οποία είχε ληφθεί πέντε χρόνια νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2015.

Πληρωμή με κάρτα.

Rebate φόρου και "διπλές" αποδείξεις για περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές

Νέα κίνητρα δίνει το υπουργείο Οικονομικών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Το νομοσχέδιο, που έρχεται, θα περιλαμβάνει και εξωδικαστική επίλυση για 10.000 οφειλέτες στην Εφορία.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

Κόκκινα δάνεια: Πρωτοβουλία σε τρεις κατευθύνσεις για περισσότερες ρυθμίσεις

Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση μη εξυπηρετούμενων δανείων ιδιωτών και επιχειρήσεων έχει αναλάβει τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών.

Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Το λαθρεμπόριο –αλλά και η φορολογία- στον κλάδο του καπνού, απασχολεί ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών

Το ποσοστό παράνομων τσιγάρων έφτασε το 23,6%, το οποίο είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα και το υψηλότερο στην ΕΕ για το 2018.

Το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών

Από “κόσκινο” δαπάνες και καθυστερούμενες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους 

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2020 που επαναλαμβάνει οτι οι δεσμευμένες δαπάνες για κάθε υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του «δεν είναι δεδομένες» .

Βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, παρουσία του κ. Σταϊκούρα

Χρ. Σταϊκούρας: Πολιτική και διπλωματική η διαχρονική υποστήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στο Ελληνογαλλικό Φόρουμ για τη στάση της Γαλλίας στα θέματα που απασχολούν την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας έτσι την πολιτική και διπλωματική υποστήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

Ηλεκτροσόκ από τους Θεσμούς: Θέλουν "επανεκκίνηση" πλειστηριασμών και πτωχευτικό χωρίς προστασία

Το "ξεχασμένο" μέτρο των πλειστηριασμών θέλουν να ενεργοποιήσουν οι θεσμοί τώρα που ανεβαίνουν οι τιμές στα ακίνητα ενώ προειδοποιούν ότι το νέο πτωχευτικό δεν πρέπει να έχει κανενός είδους "προστασία".