ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κλειστά καταστήματα λόγω κορονοϊού

Παράταση για τις δηλώσεις covid για τον Ιανουάριο - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον Φεβρουάριο

Μέχρι πότε μπορούν να γίνουν δηλώσεις covid για τον Ιανουάριο. Έως τις 9 Μαρτίου συμπληρωματική πληρωμή αποζημιώσεων για "κουρεμένα" ενοίκια Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Ανοίγει η δεύτερη φάση

Σήμερα ή αύριο θα ανοίξουν οι καταβολές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, το κονδύλι θα είναι περίπου 500 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων μικρότερος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Κλειστές επιχειρήσεις λόγω του lockdown

Σε ισχύ από σήμερα το νέο πρόγραμμα επιδότησης τόκων δανείων ΜμΕ

Πλέγμα προστασίας για τις επιχειρήσεις μετά την λήψη των moratoria στο τέλος του 2020 και μέχρι την ενεργοποίηση του Γέφυρα 2 τον Μάιο. Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής για τα δύο προγράμματα.

Επιχειρήσεις σούπερ  μάρκετ

"Φουσκώνει" διαρκώς ο λογαριασμός για το κρατικό ταμείο - Αναζητείται σενάριο για άνοιγμα "σωσίβιο"

Το κόστος των μέτρων για τον κορονοϊό έχει ήδη ξεπεράσει αυτό που υπολόγιζε ο προϋπολογισμός, την ίδια ώρα που το διεθνές οικονομικό περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο αβέβαιο.

O Γιώργος Ζαββός

Ζαββός: Στο στόχαστρο των διεθνών επενδυτών οι ελληνικές τράπεζες

Ο υφυπουργός οικονομικών υπογράμμισε ότι με τη μείωση των κόκκινων δανείων μέσω "Ηρακλή", οι τράπεζες θα βελτιώσουν την κερδοφορία τους και την κεφαλαιακή τους θέση και θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.

Αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας

Ακινησία ή τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία εβδομάδα για πληρωμές ή "ψηφιακές" καταθέσεις πινακίδων

Εκπνέει η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας. Με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει η πληρωμή. Πώς μπορείτε να καταθέσετε πινακίδες εξ αποστάσεως.

Κλειστά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Βροχή αιτήσεων - "Τραυματισμένος" τζίρος και "θολό" μέλλον για χιλιάδες επιχειρήσεις

Πάνω από 280.000 οι αιτήσεις μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Άκρως επισφαλείς οι προβλέψεις για μια επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Λιγότερη γραφειοκρατία και χρηματοδότηση στις ιδιωτικές επενδύσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το Ταμείο στοχεύει στο να κινητοποιήσει ιδιωτικά κεφάλαια με βάση συγκεκριμένες επιλεξιμότητες όπως έργα ΑΠΕ.

Στιγμιότυπα από το κέντρο της Αθήνας εν μέσω lockdown

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Στα 6,8 δισ. ευρώ η "σούμα" των 5 κύκλων - Νέες εκταμιεύσεις 161,6 εκ.

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.707 δικαιούχων του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ποσό συνολικού ύψους 161,6 εκατ. ευρώ.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας εν μέσω Lockdown

Σε κλοιό ελλειμμάτων και πιέσεων για "σφιχτή" διαχείριση η οικονομία

"Πονοκέφαλος" στο υπουργείο Οικονομικών μετά τις ανακοινώσεις του χθεσινού Eurogroup. "Στόχος μας είναι να βγάλουμε την οικονομία από την κρίση με μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων", τόνισε ο Σταθάκης.

Κόσμος στην Αθήνα

Ακατάσχετος λογαριασμός: Πώς "κόκκινοι" οφειλέτες μπορούν να δουν περισσότερα ευρώ στην τσέπη;

Όσοι έχουν οφειλές στο Δημόσιο και τις εντάσσουν σε ρύθμιση θα έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν προοδευτικά  το "ταβάνι" του ακατάσχετου λογαριασμού.

ΕΛΒΟ

Με ισραηλινή σφραγίδα η νέα ΕΛΒΟ - Για νέα σελίδα κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών

Η ΕΛΒΟ είχε τεθεί σε ειδική εκκαθάριση από το 2014. Ως όρος του διαγωνισμού, επιφυλάχθηκε στο Δημόσιο το δικαίωμα να μετέχει στη νέα εταιρεία κατά ποσοστό 21%.

Στιγμιότυπο από τη Θεσσαλονίκη

Πάγος στον... πάγο οφειλών 600 εκατ. προς την εφορία – "Βουνό" τα ληξιπρόθεσμα κορονοχρέη

Για αυτούς που δεν κατάφεραν να πληρώσουν οφειλές που έληγαν μεταξύ Ιουνίου-Οκτωβρίου 2020 και για τις οποίες δεν ισχύουν αναστολές και παρατάσεις προθεσμιών, υπάρχει η δυνατότητα να εντάξουν τις οφειλές αυτές στη νέα πάγια ρύθμιση.

Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Χαρίτσης

Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χαρίτσης για προβλέψεις κομισιόν: "Στενεύουν τα περιθώρια"

"Τα χρονικά περιθώρια που έχει η κυβέρνηση για να μην αποκτήσει η κρίση που βιώνουμε μόνιμα χαρακτηριστικά έχουν στενέψει δραματικά" σημειώνουν με κοινή δήλωσή τους Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χαρίτσης.

Τουρίστες στην Ελλάδα κατά τη θερινή περίοδο

Η κυβέρνηση εναποθέτει τις ελπίδες στον τουρισμό - Καμπανάκι από την πορεία του ΑΕΠ

Η κυβέρνηση "ποντάρει" στην απόδοση του lockdown ώστε να μειώσει το ιικό φορτίο και να μπορέσει να ανοίξει τον τουρισμό. Προβλέψεις για διπλασιασμό του πρωτογενούς ελλείμματος.

Κατάστημα εστίασης που παραμένει κλειστό λόγω των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού

Κυβερνητική Επιχείρηση κατευνασμού των επιχειρηματιών της εστίασης

"Η πολυπλοκότητα διάρθρωσης του κλάδου της εστίασης, καθώς και το μεγάλο διάστημα που δεν λειτουργεί δυσκολεύουν την εξίσωση επίλυσης των προβλημάτων του", ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Προετοιμασμένη η οικονομία για νέο lockdown - Τι θα ισχύσει για τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, αποδείξεις, τεκμήρια και επιταγές

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η Κυβέρνηση μπορεί να καλύπτει μέρος των απωλειών όσων πλήττονται από την πανδημία, αλλά όχι το σύνολο. Τι δήλωσε για τις επιβαρύνσεις που έχουν οι φορολογούμενοι.

Η Έφη Αχτσιόγλου στο βήμα της Βουλής

Έφη Αχτσιόγλου: Μοιραίοι για την οικονομία, άριστοι στα γλέντια

"Δεν ακούσαμε λέξη για ρύθμιση και διαγραφή χρεών, μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα" αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Αχτσιόγλου στην κριτική της προς τον υπουργό Οικονομικών.

Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών

Σταϊκούρας: Τη Δευτέρα η αναλυτική παρουσίαση των μέτρων στήριξης

Την Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου θα εξειδικευτούν από τον Χρήστο Σταϊκούρα τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ανακοινώθηκαν. Προαναγγέλθηκε ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής, μεταξύ άλλων.