news 24/7

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αγρότης

Χωρίς τέλος επιτηδεύματος τα εισοδήματα του 2019 για τους κατ' επάγγελμα αγρότες

Οι ωφελούμενοι είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος, οι οποίοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος.

ΑΘΗΝΑ-Ανοιχτές από σήμερα οι τράπεζες. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις για τους "αποκλεισμένους" των τραπεζών

Υπερψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις και πλέον μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι που ήταν αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό αποκτούν πρόσβαση σε ρευστότητα

Ο Χρήστος Σταϊκούρας (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση στηρίζει την επιχειρηματική κοινότητα και ιδίως τις μικρές επιχειρήσεις

Η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την δημιουργία του "Πλαισίου για τις μικροχρηματοδοτήσεις και άλλες διατάξεις".

Χρήστος Σταϊκούρας (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σταϊκούρας: Σε 2-3 βδομάδες οι Τράπεζες θα προσαρμοστούν με τα εργαλεία ρευστότητας του δημοσίου

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμη με τις χορηγήσεις των τραπεζών. Πού τα απέδωσε. Μικρό καλάθι για το Ταμείο ανάκαμψης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Στο τέλος Ιουνίου θα γνωρίζουμε τη μείωση προκαταβολής φόρου

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι στα τέλη του Ιουνίου θα γίνει γνωστό το ακριβές ποσοστό της μείωσης προκαταβολής φόρου που όπως μάλιστα είπα θα είναι "γενναία".

Κορονοϊός: Τα νέα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα

Κορονοϊός: Τα νέα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα

Με πρόστιμο ως 50.000 ευρώ και αναστολή μέχρι και 90 μέρες θα τιμωρούνται οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που παραβαίνουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό. Τι περιλαμβάνει η νέα ΚΥΑ.

O Γιώργος Ζαββός

Γ. Ζαββός: Μείωση των κόκκινων δανείων κατά 30 δις. στο τέλος του 2020

Ο κ. Ζαββός εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν ενταχθεί στον Ηρακλή και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, μειώνοντας έτσι κόκκινα δάνεια ύψους 30 δισ. ευρώ από τα χαρτοφυλάκιά τους.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Ανάκαμψη της οικονομίας και μείωση φόρων οι στόχοι για το επόμενο διάστημα

Παραγωγικό κενό, οικονομική ανάκαμψη και συνέχιση του προγράμματος μείωσης φόρων έθεσε ως στρατηγικούς στόχους για το επόμενο διάστημα ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών

Προστασία πρώτης κατοικίας

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται την έκπτωση 40% στο ενοίκιο και τον Ιούνιο

Μαζί με τις επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι, απολυμένοι ή σε αναστολή εργασίας δικαιούνται επίσης μείωση 40% στο ενοίκιο της κύριας κατοικίας τους, και της φοιτητικής κατοικίας τέκνου που φοιτά σε άλλη πόλη.

Σπίτια στην Αθήνα

Έρχεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις - Μέχρι 8 δόσεις ο φόρος εισοδήματος

O αριθμός των δηλώσεων που απομένουν να υποβληθούν θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο αν δεν θέλει το ΥΠΟΙΚ να αρχίσει να μοιράζει πρόστιμα. Τι δείχνουν τα στοιχεία.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΒΕΑ

Α. Γεωργιάδης: Θα είναι γενναία η μείωση της προκαταβολής φόρου

"Οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό, πρόκειται να έχουν μεγάλη μείωση της προκαταβολής φόρου", δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύνταγμα

Η πρώτη μείωση ασφαλιστικών εισφορών μετά την κρίση

Ο υπουργός Οικονομικών τον τελευταίο καιρό τονίζει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική της μείωσης φόρων που ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2019. Ποιες ελαφρύνσεις θα ακολουθήσουν.

Προστασία πρώτης κατοικίας

Νέα πλατφόρμα από 1η Ιουλίου για την προστασία πρώτης κατοικίας

Το σχέδιο προβλέπει ότι το Κράτος θα επιδοτεί, σημαντικό μέρος των μηνιαίων δόσεων, όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

Στιγμιότυπο από το υπουργείο Οικονομικών.

ΥΠΟΙΚ: Ουδέποτε σχεδιάσαμε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Διαψεύδει το υπουργείο ΟΙκονομικών δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση εχει εκπονήσει σχέδιο για επέκταση της μερικής απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ελάφρυνσης του κόστους μισθοδοσίας.  

Υπουργείο Οικονομικών

Βήμα βήμα η επιστρεπτέα προκαταβολή - Μέχρι και τις 15 Μαΐου οι αιτήσεις

Την διαδικασία από την αίτηση τις προϋποθέσεις την είσπραξη και την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής περιγράψει η απόφαση του υπουργείου οικονομικών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Τα ακίνητα στο επίκεντρο του Υπουργείου Οικονομικών

Αλλαγές στη φορολογία: Τι προωθεί, τι σκέπτεται και τι απορρίπτει το ΥΠΟΙΚ

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα να νομοθετήσει την απαλλαγή της αυτοτελούς φορολόγησης των εισοδημάτων από τα ακίνητα για τους μήνες των μειωμένων ενοικίων.

Περισσότερες δόσεις για τον φόρο του 2020, μισή η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις το 2021

Περισσότερες δόσεις για τον φόρο του 2020, μισή η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις το 2021

Πριν καλά-καλά ο Πρωθυπουργός ανάψει το "πράσινο φως" για την σταδιακή άρση της καραντίνας το υπ. Οικονομικών εξετάζει εισηγήσεις για να κάνει - φορολογικά - πιο εύκολη τη ζωή για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Κλειστά καταστήματα

Λιγότερα 800άρια, περισσότερα τα χρήματα για επιχειρήσεις μετά την καραντίνα

Από την οριζόντια επιδότηση της καραντίνας στη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης, περνά το οικονομικό επιτελείο, προσαρμόζοντας το πακέτο στην σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας.

Πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά

Κορονοϊός: Μέτρα για ενίσχυση ρευστότητας σε ακτοπλοΐα και νησιωτικές επιχειρήσεις

Ποια τα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας στην ακτοπλοΐα και την νησιωτική επιχειρηματικότητα, που θα υλοποιήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

ΤΧΣ: Δωρεά 3 πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ

Τρεις υπερσύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες θέσεις Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), προσφέρει άμεσα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Προτροπή Σταϊκούρα να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς.

Yφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Έως τις 30 Ιουνίου η απόφαση για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά γιατρών και νοσηλευτών

Έως τις 30 Ιουνίου θα ληφθεί η απόφαση για την ένταξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Τράπεζες: Όροι και προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε ρυθμίσεις φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν τόσο τα φυσικά πρόσωπα όσο και οι επιχειρήσεις προκειμένου να ενταχθούν στο πάγωμα των δανείων τους για τρεις μήνες και να λάβουν από τις τράπεζες σειρά διευκολύνσεων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης: Έκλεισε η συμφωνία για τον μηχανισμό ρευστότητας στις ενεργειακές επιχειρήσεις

Όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ενεργειακές επιχειρήσεις έχουν αυτήν την περίοδο ελάφρυνση λόγω της μείωσης του κόστους φυσικού αερίου και πετρελαίου.