news 24/7

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Χρήστος Σταϊκούρας: Ο υπουργός της ημέρας

Χρήστος Σταϊκούρας: Ο υπουργός της ημέρας

Από εκφραστής των προεκλογικών διακηρύξεων της Ν.Δ το 2019 περί «μείωσης των φόρων», διαχειριστής μιας κρίσης το 2020 ο υπουργός Οικονομικών. Σήμερα στο «στόχαστρο» του ΣΥΡΙΖΑ, με την πρόταση δυσπιστίας που συζητείται στην Βουλή.

Κόσμος με μάσκες στο Μοναστηράκι

Μισό μισθό θα χάσουν τα μέσα εισοδήματα τη διετία 2020-2021 λόγω κορονοϊού

Στο πεδίο των επενδύσεων, εκτιμάται ότι οι πόροι που θα έρθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπερδιπλασιαστούν από τα 1,2% του ΑΕΠ το 2019, στο 2,1% το 2020 και στο 3,4% του ΑΕΠ το 2021.

Το ελληνικό κοινοβούλιο

Τράπεζες: καταθέτουν σήμερα στη Βουλή τις ενστάσεις τους για το νέο Πτωχευτικό

Επί τάπητος τίθεται σήμερα στη Βουλή ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας όπου Τράπεζες και Διαχειριστές Κόκκινων Δανείων, θα διατυπώσουν ενστάσεις και προτάσεις προκειμένου να περιοριστεί η περίμετρος όσων μπορούν να κάνουν χρήση εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Εικόνα από τη Βουλή

ΕΚΠΟΙΖΩ: Απόσυρση της ρύθμισης περί αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων

"Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων" τονίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ σχετικά με τη ρύθμιση περί αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το νέο πτωχευτικό δίκαιο.

Πρωτογενές έλλειμμα 7 δισ. ευρώ το 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου

Πρωτογενές έλλειμμα 7 δισ. ευρώ το 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου

Πρωτογενές έλλειμμα 7 δισ. ευρώ καταγράφηκε για το 9μηνο Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου. Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 31.032 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 5.454 εκατ. ευρώ ή 14,9% έναντι του στόχου.

Κόσμος στην Ερμού

Φθηνά δάνεια: Αγώνας δρόμου να αυξηθούν οι επιχειρήσεις δικαιούχοι

Οι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις εντός του 2020 ξεπερνούν τις εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις όλης της προηγούμενης δεκαετίας. 11 δις. ευρώ ρευστότητα μέσω ΤΕΠΙΧ και Ταμείου Εγγυοδοσίας σε διάστημα μόλις 7 μηνών.

Φωτό αρχείου: Διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης για περισσότερους δικαιούχους, όχι μόνο για αγορά πετρελαίου

Επίδομα θέρμανσης, όχι μόνο για πετρέλαιο αλλά και για φυσικό αέριο, υγραέριο καυσόξυλα ή pellet, σχεδιάζει να δώσει για πρώτη φορά φέτος το υπουργείο οικονομικών.

Ναυπηγείο

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ξεκινά ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση

Η πώληση δρομολογείται με καθαρά τα στοιχεία ενεργητικού της ΕΝΑΕ από υποχρεώσεις και άλλα προβλήματα που είχαν ανακύψει για δεκαετίες, γεγονός που ενισχύει την αξία των Ναυπηγείων.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας (Αρχείο)

Σταϊκούρας: "Δίνουμε στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μια πραγματική και ουσιαστική 2η ευκαιρία"

"Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα, υπευθυνότητα και κοινωνική δικαιοσύνη το ευαίσθητο ζήτημα της υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

"Όχι χωρίς τον Σκυλακάκη"

"Όχι χωρίς τον Σκυλακάκη"

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας δεν επέτρεψε να γίνει κατ' ιδίαν συνάντηση ανάμεσα στην νέα τομεάρχη οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ,Έφη Αχτσιόγλου και την Γενική Διευθύντρια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποια εισοδήματα απαλλάσσονται και ποια πληρώνουν

Η εισφορά θα ανασταλεί για το 2021 για τον ιδιωτικό τομέα, αλλά θα πληρωθεί από τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και τους συνταξιούχους. Ποια εισοδήματα θα επιβαρυνθούν με εισφορά.

Στιγμιότυπα από την περιοχή Μουζάκι στην Καρδίτσα.

Ιανός: Τα μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες

Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και για οικοσκευή είναι μεταξύ των εννέα παρεμβάσεων για την ανακούφιση των πληγέντων από τον Ιανό.

Τράπεζες: Νέα κόντρα με την κυβέρνηση για τον Πτωχευτικό Κώδικα

Τράπεζες: Νέα κόντρα με την κυβέρνηση για τον Πτωχευτικό Κώδικα

Υπόμνημα το οποίο συνοδεύεται από σχετική μελέτη της Deloitte και αποτυπώνει τον κίνδυνο δημιουργίας νέων «κόκκινων» δανείων από την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού Κώδικα, έστειλε στο ΥΠΟΙΚ η ΕΕΤ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Συνέδριο Economist: Διαρθρωτικές επενδύσεις ζητούν οι Ευρωπαίοι από το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης

Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν όπως του ΕΣΠΑ, προειδοποίησαν οι εκπρόσωποι των θεσμών και ζήτησαν σχέδιο αλλαγών για τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας.

Δεκαετές ομόλογο: 2,5 δισ. άντλησε η Ελλάδα με επιτόκιο 1,23%

Δεκαετές ομόλογο: 2,5 δισ. άντλησε η Ελλάδα με επιτόκιο 1,23%

"Η χώρα δανείστηκε με το χαμηλότερο κόστος που έχει επιτευχθεί ποτέ στις εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου" τόνισε στην δήλωση του για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Παράταση ως τις 30 Απριλίου για όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις σε αναστολή

Παράταση στην προσθεσμία καταβολής και αναστολής είσπραξης των οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Σταϊκούρας: Μετριάζονται οι προσδοκίες για μειώσεις φόρων το 2021

Σταϊκούρας: Μετριάζονται οι προσδοκίες για μειώσεις φόρων το 2021

Ένταξη των μεγαλύτερων δυνατών ελαφρύνσεων στον προϋπολογισμό του 2021 προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πάντως ότι η αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας είναι μεγάλη.

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Αρχές Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για τα αναδρομικά

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την καταβολή των αναδρομικών ύψους 1,4 δις ευρώ των συντάξεων για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών

Λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αίτηση από την τράπεζα Πειραιώς για ένταξη στο πρόγραμμα "Ηρακλής"

Η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της Τράπεζας Πειραιώς, συνολικής λογιστικής αξίας 1,9 δισ. ευρώ, προκειμένου να δοθεί η εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης

"Πράσινο φως" για την αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αξιοποίηση του ακινήτου έκτασης 345.567 τ.μ. όπου στεγάζονταν παλαιότερα αμερικανική βάση στις Γούρνες Ηρακλείου.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα.

Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα "Γέφυρα": Στις 6257 μέχρι στιγμής οι αιτήσεις

Το έντονο ενδιαφέρον των δανειοληπτών συγκεντρώνει το πρόγραμμα "Γέφυρα" του ΥΠΟΙΚ για 9μηνη επιδότηση δόσεων κόκκινων και πράσινων δανείων, συγκεντρώνοντας έως τώρα 6257 αιτήσεις

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια: Ο παράνομος τζόγος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Στην τελική ευθεία ψήφισης το σχέδιο νόμου για την ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων στο διαδίκτυο. Η πρόβλεψη που μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα και η ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών.