ΦΠΑ

Τι αλλάζει με το νέο πλαίσιο για τον ΦΠΑ στις διαδικτυακές αγορές

Τι αλλάζει με το νέο πλαίσιο για τον ΦΠΑ στις διαδικτυακές αγορές

Η πανδημική κρίση άλλαξε το τοπίο στις διαδικτυακές αγορές και δημιούργησε νέα δεδομένα στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, επιταχύνοντας την αλματώδη αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών. Η Κομισιόν προχωρά σε αλλαγές στον ΦΠΑ. Τι θα ισχύει.

ΔΟΥ Παγκρατίου (φωτογραφία αρχείου)

ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονική Υπηρεσία "μιας στάσης" για συναλλαγές με τους νέους κανόνες της ΕΕ για τον ΦΠΑ

Η ψηφιακή Υπηρεσία Μίας Στάσης ΦΠΑ (VAT OSS) της ΑΑΔΕ επιτρέπει στις επιχειρήσεις προμήθειας αγαθών και παροχής υπηρεσιών να εγγραφούν για σκοπούς ΦΠΑ σε ένα μόνο κράτος- μέλος της ΕΕ.

O υπουργός Οικονομικών Χρηστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε Χίο, Λέρο, Σάμο, Κω και Λέσβο όσο υπάρχουν δομές ασύλου

Τη μόνιμη μείωση σε 5 ελληνικά νησιά όσο λειτουργούν σε αυτά δομές αιτούντων άσυλο θα νομοθετήσει η Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα μετά τη συμφωνία των θεσμών σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Προετοιμασία για το άνοιγμα της εστίασης

Πίεση για προσαρμογές στα κριτήρια ένταξης του προγράμματος στήριξης της εστίασης

Στο μικροσκόπιο του οικονομικού επιτελείου μετά από αιτήματα του κλάδου της εστίασης έχει βρεθεί το όριο της μείωσης τζίρου, αλλά και η χρονική έκταση της περιόδου αναφοράς για το πρόγραμμα επιδότησης από το ΕΣΠΑ.

Ο "κύκλος του χαμένου ΦΠΑ" στο μάτι των ράμπο της εφορίας - Το "Γαλλικό κλειδί"

Ο "κύκλος του χαμένου ΦΠΑ" στο μάτι των ράμπο της εφορίας - Το "Γαλλικό κλειδί"

Τουλάχιστον 140 δισ. ευρώ τον χρόνο κοστίζει στον προϋπολογισμό της ΕΕ και περί τα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως στην Ελλάδα η κλοπή του ΦΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν.

Στιγμιότυπο από τη Θεσσαλονίκη

Πάγος στον... πάγο οφειλών 600 εκατ. προς την εφορία – "Βουνό" τα ληξιπρόθεσμα κορονοχρέη

Για αυτούς που δεν κατάφεραν να πληρώσουν οφειλές που έληγαν μεταξύ Ιουνίου-Οκτωβρίου 2020 και για τις οποίες δεν ισχύουν αναστολές και παρατάσεις προθεσμιών, υπάρχει η δυνατότητα να εντάξουν τις οφειλές αυτές στη νέα πάγια ρύθμιση.

Τουρίστες στην Ελλάδα κατά τη θερινή περίοδο

Η κυβέρνηση εναποθέτει τις ελπίδες στον τουρισμό - Καμπανάκι από την πορεία του ΑΕΠ

Η κυβέρνηση "ποντάρει" στην απόδοση του lockdown ώστε να μειώσει το ιικό φορτίο και να μπορέσει να ανοίξει τον τουρισμό. Προβλέψεις για διπλασιασμό του πρωτογενούς ελλείμματος.

Κατάστημα εστίασης που παραμένει κλειστό λόγω των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού

Κυβερνητική Επιχείρηση κατευνασμού των επιχειρηματιών της εστίασης

"Η πολυπλοκότητα διάρθρωσης του κλάδου της εστίασης, καθώς και το μεγάλο διάστημα που δεν λειτουργεί δυσκολεύουν την εξίσωση επίλυσης των προβλημάτων του", ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ- ΚΑΦΕ (EUROKINISSI)

Παράταση στην καταβολή ΦΠΑ Οκτωβρίου για τις επιχειρήσεις των "κόκκινων" περιοχών

Στο τέλος Απριλίου του 2021 θα γίνουν οι καταβολές του ΦΠΑ Οκτωβρίου για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία και έχουν έδρα σε "κόκκινη" Περιφερειακή Ενότητα.

Υπερχείλισε ο Πάμισος ποταμός, στην περιοχή Μουζάκι της Καρδίτσας, που έπληξε ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός, Σάβατο 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μέτρα για τον Ιανό και την διπλή δόση ΕΝΦΙΑ τον Οκτώβριο

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Ιανού καθώς και επείγουσες φορολογικές διατάξεις. Αναλυτικά όσα θεσμοθετούνται.

Στιγμιότυπο από την Ερμού

Παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου για τις φορολογικές υποχρεώσεις των πληγέντων

Έρχεται παράταση ως το τέλος του χρόνου για τις φορολογικές υποχρεώσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Τι ισχύει για τη ρύθμιση των 12/24 δόσεων.