Δύο συμβάσεις 655 εκατ. ευρώ για την ενέργεια φέρνει στην Αθήνα η ΕΤΕπ

Δύο συμβάσεις 655 εκατ. ευρώ για την ενέργεια φέρνει στην Αθήνα η ΕΤΕπ
SHUTTERSTOCK

Υπογραφές με Σκρέκα για χρηματοδότηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και με Στάσση για το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Την εκκίνηση σημαντικών επενδυτικών σχεδίων για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας έρχονται να στηρίξουν πιστωτικές γραμμές της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Πρόκειται για δάνεια συνολικού ύψους 655 εκ. ευρώ, τα οποία και πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγερ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα και των συναντήσεων που θα έχει.

Ειδικότερα, αύριο ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας και ο ειδικός συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κωστής Μουσουρούλης μαζί με τον κ. Χόγερ θα δώσουν το σινιάλο της εκκίνησης έργων για δημόσιες υποδομές στη Δ. Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη. Τα δύο μέρη πρόκειται να υπογράψουν σύμβαση για την εκταμίευση ποσού 325 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόκειται για το πρώτο «πακέτο» χρηματοδότησης συνολικού ύψους έως και 2 δις. ευρώ που μπορεί να αντλήσει η χώρα μας προκειμένου να στηρίξει επενδύσεις για τη μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών στο νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης.

Η δεύτερη δανειακή σύμβαση ύψους 330 εκ. ευρώ αφορά στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο κ. Χόγερ, εκτός απρόοπτου, σήμερα πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διαχειριστή Αναστάσιο Μάνο.

Θα υπογράψουν την εκταμίευση δόσης 100 εκ. ευρώ από ανοικτή πιστωτική γραμμή ύψους 330 εκ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής και την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζα
SHARE:

24Media Network