Το δράμα του Ρεν

Θυμηδία προκάλεσε η αναφορά του Όλι Ρεν στις "θυσίες" που κάνει για την Ελλάδα. Ο επίτροπος της ΕΕ μιλώντας στους Έλληνες βουλευτές, ανέφερε ότι δεν έχει χρόνο για να παίξει ποδόσφαιρο, λόγω της ενασχόλησής του με την ελληνική οικονομία
- 10 Δεκεμβρίου 2010 13:30
Σίγουρα το χιούμορ του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, δεν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένο γιατί αν εκείνος έχασε την μπάλα ασχολούμενος με την Ελλάδα και την Ιρλανδία, εμείς έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.
Ειδικότερα, ο Όλι Ρεν είχε τη φαεινή ιδέα να μας ενημερώσει ότι η ενασχόλησή του με το ελληνικό και το ιρλανδικό πρόβλημα του έχει στερήσει τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο του και ως εκ τούτου δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο.
“Κάθε Κυριακή πρωί παίζω ποδόσφαιρο, αλλά χάνω πια κάθε προπόνηση, γιατί ασχολούμαι με τα ζητήματα της Ελλάδας”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Όλι Ρεν, κατά τη συμμετοχή του στην κοινή Επιτροπή Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.
Ωστόσο, επειδή φυσικά δεν θα ήθελε να μας στενοχωρήσει, συμπλήρωσε πως η θυσία που κάνει αξίζει.
Να σημειωθεί ότι ο Όλι Ρεν έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα Μικελίν Παλλοϊλγιατ, της γενέτειράς του, Μίκελι, η οποία βρίσκεται 230 χιλιόμετρα βόρεια του Ελσίνκι.
Πλέον ηγείται της ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και της Φινλανδικής Βουλής, με την τελευταία έχει κατακτήσει δύο φορές στις αρχές της δεκαετίας ’90 το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουλών.