ΕΕ: Οικονομική βοήθεια 7 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Καγκελάριου της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, στις εγκαταστάσεις πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων στην Λέσβο την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015.
(EUROKINISSI)
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Καγκελάριου της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, στις εγκαταστάσεις πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων στην Λέσβο την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η χορηγούμενη χρηματοδότηση θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής, κατά τον επίτροπο για την Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκυή ότι χορήγησε νέα οικονομική βοήθεια ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, για την άμεση αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών για υπηρεσίες στέγασης, τροφοδοσίας, υγιεινής και καθαρισμού των χωρών υποδοχής των προσφύγων, όχι μόνο στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Με αφορμή την απόφαση ο αρμόδιος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα όσον αφορά τη διαχείριση της μεταναστευτικής κατάστασης στα νησιά και στην ενδοχώρα. Η χορηγούμενη σήμερα χρηματοδότηση θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής στην Ελλάδα».

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να βελτιώνουν τα κέντρα διαμονής όπως και τη στήριξη της επαρκούς παροχής βασικών υπηρεσιών.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network