Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Καλές οι αγορές, καλύτερη η 3η αξιολόγηση

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Καλές οι αγορές, καλύτερη η 3η αξιολόγηση
The German Federal Ministry of Finance is pictured in Berlin, Germany, Wednesday, March 15, 2017. The Ministry a packet with explosive contents was found. Police say a package sent to the German Finance Ministry containing low-grade explosives like the ones used in fire crackers has been safely disposed of. (Michael Kappeler/dpa via AP) AP

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην αγορά βήμα-βήμα», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας χαιρέτισε πριν από λίγο τη διάθεση κρατικών ομολόγων της Ελλάδας. Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε ότι η Αθήνα χρειάζεται τώρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, να προωθήσει πιο σθεναρά μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει έγκαιρα την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος.

«Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίων ήταν και παραμένει ο στόχος του συνεχιζόμενου προγράμματος προσαρμογής. Χαιρετίζουμε έτσι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην αγορά βήμα-βήμα», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Τώρα θα πρέπει να εδραιώσει τη μόλις ανακτηθείσα εμπιστοσύνη, να ενισχύσει περαιτέρω τις μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει την επικείμενη τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος έγκαιρα», πρόσθεσε η ίδια.

Η μακροπρόθεσμη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η αξιοπιστία έχουν ουσιώδη σημασία για την εξασφάλιση της διαρκούς εμπιστοσύνης των αγορών, επέμεινε η ίδια.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Michael Kappeler/dpa via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα