Επανέκδοση 25ετούς ομολόγου: Νέα έξοδο στις αγορές επιχειρεί σήμερα το Δημόσιο

Επανέκδοση 25ετούς ομολόγου: Νέα έξοδο στις αγορές επιχειρεί σήμερα το Δημόσιο
istock

Με στόχο την ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και τη διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων, το το Ελληνικό Δημόσιο επιχειρεί την Τετάρτη νέα έξοδο στις αγορές.

Νέα έξοδο στις αγορές επιχειρεί σήμερα Τετάρτη (21/6) το Ελληνικό Δημόσιο με την επανέκδοση ομόλογου λήξεως 30 Ιανουαρίου 2042 (25ετούς διάρκειας) με στόχο να αντλήσει 200 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ομόλογο είχε εκδοθεί το 2017 με κουπόνι (σταθερό επιτόκιο 4,2%).

Οι στόχοι

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 200 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 (Τ+5), σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η διαδικασία

Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως την 12:00 μεσημβρινή τοπική ώρα, της 21ης Ιουνίου 2023 και οι οποίες ικανοποιούνται μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα