Εκταμιεύτηκε το ποσό των 7,7 δισ. ευρώ της τρίτης δόσης

Εκταμιεύτηκε το ποσό των 7,7 δισ. ευρώ της τρίτης δόσης

Μέσω Twitter ανακοινώθηκε η εκταμίευση του ποσού στο πλαίσιο της τρίτης δόσης. Ικανοποίηση Μοσκοβισί, για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup

«Ο ΕSM εκτέλεσε την πρώτη εκταμίευση των 7,7 δισ. στο πλαίσιο της τρίτης δόσης, τα χρήματα έφτασαν στην Ελλάδα». Με αυτήν την σύντομη ανακοίνωση, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) ανακοίνωσε στο Τwitter την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. προς την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, στις Βρυξέλλες πραγματοποιείται το πρώτο Eurogroup ύστερα από καιρό που η Ελλάδα δεν είναι θέμα στην ατζέντα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Σε αυτό απέδωσε το γεγονός, ότι υπάρχει μειωμένο ενδιαφέρον από τους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι υπουργοί θα συζητήσουν για τις τράπεζες. Όπως αποκάλυψε, θα παρουσιαστεί έκθεση της ΕΚΤ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, θα δοθεί βάρος στη νομοθεσία για την αφερεγγυότητα των τραπεζών και βεβαίως θα υπάρξει ενημέρωση για τις ιταλικές τράπεζες .

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δε βρίσκεται σήμερα στην ατζέντα του Eurogroup εξέφρασε από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Συμβούλιο.

«Δε θα μιλήσουμε σήμερα για την Ελλάδα και αυτό είναι καλό νέο. Είναι η πρώτη φορά στα πέντε χρόνια που έρχομαι εδώ» ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα «καλό σημάδι» ότι τα «πράγματα προχωράνε».

Αναφερόμενος στην εκταμίευση των 7,7 δις. που αποφασίστηκε την Παρασκευή σημείωσε ότι θα επιτρέψει στην Ελλάδα να έχει περισσότερα έσοδα για επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, στήριξη της ανάπτυξης και κοινωνική συνοχή. «Οι Έλληνες βγαίνουν από την κρίση πιο δυνατοί, με μια χώρα μεταρρυθμισμένη και έχοντας ωφεληθεί από την αλληλεγγύη των εταίρων τους» κατέληξε ο Π. Μοσκοβισί.

(Φωτογραφία: AP Images/Geert Vanden Wijngaert)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χουλιαράκης αντί Τσακαλώτου στο Eurogroup, λόγω ωτίτιδας

Έρχεται η δόση σε δόσεις

Πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης

SHARE:

24Media Network