ΕΜΠ: Αμφιβόλου βιωσιμότητας η ανάπτυξη του homeport στον Πειραιά

ΕΜΠ: Αμφιβόλου βιωσιμότητας η ανάπτυξη του homeport στον Πειραιά
Λιμάνι Πειραιά Eurokinissi

Η μελέτη που εκπονήθηκε το 2020 από το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ, αναδεικνύει στο σύνολό του το μείζον ζήτημα.

Το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ, εκπόνησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μελέτη με τίτλο «Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά», την οποία παρουσιάζουμε αυτούσια.

Η εμπεριστατωμένη μελέτη, αναφορικά με την επέκταση του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας, κυρίως στο Νότιο Προβλήτα, με στόχο ο Πειραιάς να καταστεί ηγετικό λιμάνι ως homeport κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, καταδεικνύει ότι η ανάπτυξη του σχεδίου είναι αμφιβόλου βιωσιμότητας.

Και είναι χρήσιμο, αυτή τη μελέτη να τη λάβουν σοβαρά υπόψιν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, ώστε τυχόν παραλείψεις σε θέματα στρατηγικής να συμπεριληφθούν σε έναν αναθεωρημένο σχεδιασμό.

Συνοπτικά η μελέτη, επισημαίνει ότι «η κατασκευή ενός μεγάλου προβλήτα δεν αρκεί για να μετατραπεί ο Πειραιάς σε homeport ελκυστικό και ανταγωνιστικό προς τα άλλα μεσογειακά λιμάνια. Για να προκύψουν τα προσδοκόμενα οικονομικά οφέλη, απαιτείται συνδυασμός πολιτικών και μεγάλης κλίμακας συνεργειών προκειμένου αφενός να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα αφετέρου η πόλη του Πειραιά να αναβαθμιστεί και να αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό κρουαζιέρας με παράλληλο όφελος για την ίδια και τους πολίτες της.»

Η μελέτη αναλυτικά, τόσο για τον Πειραιά, όσο και για την κρουαζιέρα, διεθνώς:

https://www.news247.gr/download/5374//332000/homeport.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα