Ένα βήμα πιο κοντά για το φυσικό αέριο, Ρώσοι και Ουκρανοί

Ένα βήμα πιο κοντά για το φυσικό αέριο, Ρώσοι και Ουκρανοί

Κατ' αρχήν συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας για το φυσικό αέριο. Διαβάστε τι περιλαμβάνει

Οι επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom και της ουκρανικής Naftogas κατέληξαν σε μια πρώτη συμφωνία την Τρίτη για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, σημειώνοντας ότι ο τελικός γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών θα διεξαχθεί στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή την αμέσως επόμενη.

"Οι δύο εκτελεστικοί διευθυντές έχουν μια κοινή πρόταση για μια συμφωνία: για την επίλυση του προβλήματος των απλήρωτων τιμολογίων και για μια αποδεκτή και από τις δύο πλευρές τιμή για τις μελλοντικές χρεώσεις", είπε ο Έτινγκερ, αφού έληξαν οι τρίωρες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν οι εκτελεστικοί διευθυντές της ρωσικής και της ουκρανικής εταιρείας, θα εξεταστεί τώρα σε νομικό και οικονομικό επίπεδο ενώ θα συζητηθεί και από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, πρόσθεσε ο Έτινγκερ.

Η τιμή του φυσικού αερίου που θα πωλείται από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα κυμαίνεται στο μέλλον μεταξύ 268-485 δολαρίων ανά 1.000 κυβικά μέτρα. Σύμφωνα με τον Επίτροπο, οι τελικές διαπραγματεύσεις ενδέχεται να γίνουν στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή προς τα τέλη της επόμενης και μέχρι τότε τα αποθέματα φυσικού αερίου επαρκούν.

SHARE:

24Media Network