Ηλεκτροσόκ για Γερμανία και Γαλλία

Ηλεκτροσόκ για Γερμανία και Γαλλία

Έξι χώρες της ευρωζώνης θα βάλει σε καθεστώς "αρνητικής παρακολούθησης" ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's, σύμφωνα με τους FT. Αυξάνονται οι πιθανότητες υποβάθμισης

Στην επέλαση της κρίσης χρέους, ούτε η Γερμανία δεν είναι σίγουρη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, η Standard and Poor’s ετοιμάζεται να της στερήσει την αξιολόγηση ΑΑΑ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο οίκος αξιολόγησης, αναμένεται να ανακοινώσει πως θέτει τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Φινλανδία και το Λουξεμβούργο “σε καθεστώς αρνητικής παρακολουθήσης” για πιθανή υποβάθμιση.

Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν 50% πιθανότητες να υποβαθμιστεί το αξιόχρεό τους εντός 90 ημερών. Οι λόγοι που θα επικαλείται ο οίκος είναι η επιδείνωση της οικονομικής και πολιτικής αναταραχής στη ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τους FT, η Standard and Poor’s θα ξεκαθαρίσει ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μετά τη σύνοδο κορυφής της 8ης και 9ης Δεκεμβρίου.

Στην έκθεση θα αναφέρεται ότι η έλλειψη προόδου από πλευράς των Ευρωπαίων ηγετών στις προσπάθειές τους να ελέγξουν τη διάχυση της χρηματοοικονομικής κρίσης ίσως σημαίνει ότι υπάρχει δομική αδυναμία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης”.

Μέχρι στιγμής η Standard and Poor’s αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το δημοσίευμα, που εντείνει τις ανησυχίες για ντόμινο στην ευρωζώνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα