Ένας είναι ο εχθρός, ο προστατευτισμός
Οι υπουργοί Οικονομίας και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών της G7 συναντήθηκαν στην Ρώμη με θέμα συζήτησης φυσικά την οικονομική κρίση
- 14 Φεβρουαρίου 2009 12:45
Οι υπουργοί Οικονομίας και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών της G7 έχουν ως “ύψιστη προτεραιότητα” τη “σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας και των χρηματοπιστωτικών αγορών” και δεσμεύονται να μην υποκύψουν στον προστατευτισμό, σύμφωνα με το σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος, το οποίο έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο εκ μιας εκ των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στη σύνοδο της Ρώμης.
“Η σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας και των χρηματοπιστωτικών αγορών παραμένει η ύψιστη προτεραιότητά μας”, αναφέρει το σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος των υπουργών Οικονομίας και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των επτά πλουσιότερων χωρών του κόσμου που συναντήθηκαν στη Ρώμη.
“Λάβαμε συλλογικά, έκτακτα μέτρα για να απαντήσουμε στις προκλήσεις αυτές και διαβεβαιώνουμε για τη δέσμευσή μας να ενεργήσουμε από κοινού με πολιτικά μέσα για να στηρίξουμε την ανάπτυξη και την εργασία και να ενισχύσουμε τον χρηματοπιστωτικό τομέα”, προστίθεται στο κείμενο.
Οι υπουργοί Οικονομίας της G7 δεσμεύονται επίσης να μην υποκύψουν στον προστατευτισμό. “Η G7 εξακολουθεί να δεσμεύεται ότι θα αποφύγει μέτρα προστατευτισμού και ότι δε θα ορθώσει νέους φραγμούς”, αναφέρει το σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος, το οποίο είναι πιθανό να τροποποιηθεί ως το τέλος της συνόδου.