Ένατη στην παραγωγή κρασιού η Ελλάδα

φωτογραφία αρχείου
φωτογραφία αρχείου AP

Το ελληνικό κρασί κερδίζει συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές, ενώ η χώρα αναδείχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς οινοπαραγωγούς για το 2018.

Την ένατη θέση ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την παραγωγή κρασιού καταλαμβάνει η χώρα μας για το 2018. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με εκτίμηση που απέστειλε στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), η παραγωγή οίνου στη χώρα μας την τρέχουσα χρονιά αναμένεται να ανέρθει στα 2.157.193 εκατόλιτρα.

Η συνολική παραγωγή των 28 μελών-κρατών της Ένωσης για το 2018, εκτιμάται ότι θα φτάσει τους 168,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου, καταγράφοντας αύξηση 27% σε σχέση με το 2017. Την πρώτη θέση στη σχετική λίστα καταλαμβάνει η Ιταλία με παραγωγή 48,5 εκατ. εκατόλιτρα οίνου, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γαλλία με 46,1 εκατομμύρια εκατόλιτρα ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Ισπανία με συνολική παραγωγή 41 εκατ. εκατόλιτρων κρασιού. Σημειώνεται ότι Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία αντιπροσωπεύουν το 81% της συνολικής παραγωγής κρασιού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πλέον ο Freddy Geas θεωρείται ως ένας από τους πλέον αδίστακτους κακοποιούς που εκτίει ποινή σε φυλακές των ΗΠΑ. Πάντως, ο "Φώτιος Freddy Geas", δεν συνεργάζεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, με τις Αρχές για τη δολοφονία του James "Whitey" Bulger.

ADVERTISING


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE:

24Media Network