Επανάληψη του 2015 φοβάται το Bloomberg

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Με αφορμή την καθυστέρηση της συμφωνίας και το μή "ξεκλείδωμα" νέων κονδυλίων του πακέτου διάσωσης το Bloomberg "βλέπει" επανάληψη του δράματος

Τον κώδωνα του κινδύνου να βρεθεί η Ελλάδα ενώπιον μιας νέας κρίσης κρούει με σχετικό δημοσίευμα το Bloomberg.

Ειδικότερα, σε δημοσίευμα της Δευτέρας τονίζει ότι οδεύουμε σε μια επανάληψη του δράματος του 2015, υπογραμμίζοντας πως αν και οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συναντώνται σήμερα, ώστε να εξετάσουν την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών με αποτέλεσμα να χάνεται μια ακόμη προθεσμία για την αποδέσμευση κεφαλαίων διάσωσης.

ADVERTISING
Επανάληψη του 2015 φοβάται το Bloomberg

Αποτέλεσμα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, να υπάρχει αβεβαιότητα και να αυξάνει ο κίνδυνος για ένα νέο πακέτο διάσωσης, ενώ υποστηρίζει πως μια ενδεχόμενη αποτυχία να επιλυθεί η πρόσφατη αντιπαράθεση πριν από το καλοκαίρι, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ελλάδα ίσως να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις πληρωμές ομολόγων που λήγουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Επανάληψη του 2015 φοβάται το Bloomberg

Παράλληλα, φιλοξενεί και δήλωση του καθηγητή κ. Ν.Οικονομίδη πως “η ελληνική ανάκαμψη για άλλη μία φορά καθυστερεί σημαντικά λόγω πολιτικής” προσθέτοντας: “Ο Τσίπρας θα υποχωρήσει κάποια στιγμή, το ερώτημα είναι πότε”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία
SHARE:

24Media Network