Επιμένει μεταρρυθμιστικά

Επιμένει μεταρρυθμιστικά

Ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, αποθέωσε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και επέμεινε στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα

Το ακροατήριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, επέλεξε ο Κώστας Καραμανλής για να υπεραμυνθεί της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και να διατρανώσει, για μια ακόμη φορά, την προσήλωσή του στις μεταρρυθμίσεις.

Στην εκδήλωση του ΕΒΕΑ, που για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά βράβευσε τους επιχειρηματίες της χρονιάς (Business Awards 2007) o Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στο έργο του οικονομικού επιτελείου:” Στα τρία χρόνια που έχουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση του Τόπου, θεμελιώσαμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που ωριμάζει και βελτιώνεται, με την απαρέγκλιτη εφαρμογή συγκροτημένης μεταρρυθμιστικής στρατηγικής. Υπογραμμίζω, άλλη μια φορά, ότι η μεταρρύθμιση είναι μια εξελικτική διαδικασία, που προχωρά μακριά από αγκυλώσεις και ιδεολογήματα. Είναι διαδικασία που προχωρά με τη στήριξη της κοινωνικής συμμαχίας των αλλαγών. Στα τρία χρόνια που έχουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης ασκούμε υπεύθυνη πολιτική με διττό στόχο τη διατηρήσιμη δημοσιονομική προσαρμογή και τη διατηρήσιμη ισχυρή ανάπτυξη. Εξυγιαίνουμε τα δημόσια οικονομικά και δημιουργούμε νέα αναπτυξιακά εργαλεία”

Σε επιβεβαίωση των “επιτυχιών της κυβέρνησης” ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε στην αναγνώριση από τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμού. Είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας και αιχμές κατά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ: ” Τα έως τώρα αποτελέσματα της Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής μας αναγνωρίζονται από τους πιο έγκυρους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς και επιβραβεύονται από την Ε.Ε.. Το γεγονός ότι η Χώρα μας εξήλθε, την περασμένη εβδομάδα, από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος είναι σημαντική εθνική επιτυχία. Βάλαμε, με τον πιο ήπιο, με τον πιο γρήγορο, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, οριστικό τέλος σε μια κατάσταση που επιφύλασσε ανεξέλεγκτες επιπτώσεις. Βάλαμε τέλος σε μια κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Χώρα, εξαιτίας των κρυφών χρεών και των υπέρογκων ελλειμμάτων, που είχαν αφήσει οι Κυβερνήσεις του χτες. Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Οικονομίας και ενισχύσαμε το κύρος της Χώρας μας. Σήμερα, οι δυνατότητές μας είναι αυξημένες. Δεν αρκούν, όμως, τα όσα πετύχαμε“.

Σύμφωνα με τον κ.Καραμανλή, στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να επιταχύνει, οι προτεραιότητες αφορούν την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τις νέες ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα, την μείωση της ανεργίας και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Το ασφαλιστικό…

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος έθιξε το ασφαλιστικό σύστημα: “Μας ενδιαφέρει ρωτίστως, ένα ορθολογικό, δίκαιο και βιώσιμο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης” είπε για να προσθέσει: ” Κι ακόμη,  άνοιγμα των κλειστών αγορών και των κλειστών επαγγελμάτων, αύξηση των επενδύσεων στην έρευνα, την καινοτομία και υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, αξιόπιστο εκπαιδευτικό σύστημα, βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης και πάταξη της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας, του κομματισμού και της κακής ποιότητας των υπηρεσιών, που αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία“.

Αλογοσκούφης: Επιτεθείτε!

Ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, ζήτησε επιθετική πολιτική των ελληνικών επιχειρήσεων στις νέες αγορές: ” Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να θέτει στόχους και να τους επιτυγχάνει. Διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις οικονομικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτές τις συνθήκες οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να κάνουν ένα μεγάλο άλμα. Η κυβερνητική πολιτική τους παρέχει τις προϋποθέσεις για να το κάνουν. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις και να δοκιμασθούν νέες ιδέες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλες επιχειρηματικές επιτυχίες”.

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα