Επισημοποιήθηκε στο Μαξίμου η επένδυση Unilever στην Ελλάδα

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με εκπρόσωπο της πολυεθνικής εταιρίας Unilever, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012. Κατά την συνάντηση συμφωνήθηκε η Ελλάδα να είναι τόπος παραγωγής προϊόντων της. (UROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με εκπρόσωπο της πολυεθνικής εταιρίας Unilever, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012. Κατά την συνάντηση συμφωνήθηκε η Ελλάδα να είναι τόπος παραγωγής προϊόντων της. (UROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Κίνηση εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία από τη Unilever. Συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας με Σαμαρά και Χατζηδάκη στο Μαξίμου

Μετά τη συμφωνία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την COSCO και τη Hewlett-Packard, μια νέα επενδυτική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά από τη Unilever, δείχνει ότι κάτι κινείται στην ελληνική οικονομία.

Σε συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του υπουργού Κ. Χατζηδάκη με εκπροσώπους της Unilever στο πρωθυπουργικό γραφείο, επισημοποιήθηκε η πρόθεση της πολυεθνικής εταιρείας να αρχίσει την παραγωγή των προϊόντων της στην Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας.

Έτσι, θα παράγονται πλέον στην Ελλάδα 110 κωδικοί της Ελαΐς-Unilever Hellas, που σήμερα εισάγονται από την Ευρώπη για να καλύψουν τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς.

Μέσω της απόφασης αυτής όχι μόνο θα μειωθούν οι εισαγωγές, αλλά θα καταστεί βιώσιμη η λειτουργία και άλλων βιομηχανιών, καθώς οι 110 αυτοί κωδικοί δεν θα παρασκευάζονται από τις παραγωγικές μονάδες της Unilever στην Ελλάδα, αλλά από άλλες ελληνικές εταιρείες για λογαριασμό της πολυεθνικής.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει ανάλογες προσπάθειες με στόχο την ανάπτυξη.

Στις 27 Νοεμβρίου ο . Σαμαράς μεταβαίνει στο Κατάρ, ενώ, ήδη, από το Μέγαρο Μαξίμου προγραμματίζουν ταξίδια σε Κίνα και Ρωσία με στόχο την προσέλκυση επενδυτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελαΐς-Unilever: 110 προϊόντα της Unilever θα παράγονται στην Ελλάδα

SHARE: