Επιστροφή στην ανάπτυξη, αλλά υπό όρους βλέπει για το 2016 ο Μιχάλης Σάλλας

ΑΘΗΝΑ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ 25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ 25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς εκτίμησε ότι εφόσον υπάρξει σύντομα ολοκλήρωση της αξιολόγησης και υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων η οικονομία θα αντιδράσει θετικά από το β' εξάμηνο της χρονιάς

Tην εκτίμηση πως το 2016 η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει μία καλή αξιολόγηση και πάντως δεν θα περιέλθει σε ύφεση έκανε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχ. Σάλλας.

Προϋπόθεση είναι να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση από τους δανειστές και η κυβέρνηση να προχωρήσει αποφασιστικά στην υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων αλλά και στο νέο αναπτυξιακό νόμο. Μάλιστα εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία μπορεί με αυτό τον τρόπο να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά από το β' εξάμηνο της χρονιάς.

Αναλυτικά η δήλωση του του κ. Σάλλα με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε για τις εκτιμήσεις οικονομολόγων και αναλυτών που κάνουν λόγο για αρνητική εξέλιξη του ΑΕΠ το 2016:

“Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα μια σειρά ανακοινώσεων από ξένους αναλυτές στις οποίες γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα αρνητικό υφεσιακό περιβάλλον για την ελληνική οικονομία και για το 2016. Οι προβλέψεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δικές μας εκτιμήσεις, αλλά και το κλίμα που εισπράττουμε από τον επιχειρηματικό κόσμο και ξένους επενδυτές. Ανάλογες ή ακόμα και πιο ακραίες προβλέψεις είχαν γίνει από τους ίδιους ειδικούς κατά το πρόσφατο παρελθόν, οι οποίες και διαψεύσθηκαν πανηγυρικά. Η ελληνική οικονομία έχει ακόμα να επιλύσει πολλά από τα διαρθρωτικά της προβλήματα. Πιστεύω όμως ότι εφόσον υπάρξει σύντομα ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η κυβέρνηση προχωρήσει αποφασιστικά στην υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και στο νέο αναπτυξιακό νόμο, η οικονομία θα αντιδράσει θετικά επιστρέφοντας σε αναπτυξιακή τροχιά κατά το β’ εξάμηνο του έτους. Θα έχουμε δηλαδή για το 2016 θετικό πρόσημο ανάπτυξης. Βασικοί άξονες της οικονομικής ανάκαμψης θα είναι οι ακόμα υψηλότερες επιδόσεις στον τουρισμό, η επιτάχυνση των έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η βελτίωση της ρευστότητας και η τόνωση των επενδύσεων σε έργα υποδομών". 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες
SHARE: