"Ήξεραν από τις αρχές του 2009 για το έλλειμμα"

ΒΟΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009/ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009/ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι ανέφερε στην κατάθεσή του για το έλλειμμα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος

"Εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε λάβει άμεσα μέτρα, ίσως να είχε προλάβει τις αγορές", τόνισε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του ελλείμματος του 2009  ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος.

Σημείωσε δε πως ο εκτροχιασμός του ελλείμματος ξεκίνησε στις αρχές του 2009 ενώ προσέθεσε πως είχε ενημερώσει από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2009 τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι το έλλειμμα του έτους εκείνου κινείται αυξητικά και θα κλείσει σε διψήφιο ποσοστό.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Προβόπουλος επέμεινε πως ο πολιτικός κόσμος ήταν επαρκέστατα ενημερωμένος προεκλογικά για τους κινδύνους που απειλούν την ελληνική οικονομία και για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού του ελλείμματος σε διψήφιο αριθμό, ενώ είχε ενημερώσει προσωπικά και τους αρχηγούς των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων.

Περιθώριο λήψης σκληρών μέτρων που θα μετρίαζαν την εκτροπή, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπήρχε και ήταν επιβεβλημένο.

Μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα,τόνισε ο κ. Προβόπουλος, θα μπορούσαν να ανακόψουν τη δυναμική του ελλείμματος, έχοντας τεράστια επίπτωση στις αγορές, που θα εφησύχαζαν βλέποντας την κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Τέλος, ο κ. Προβόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου περί "Τιτανικού", εκτίμησε πως οι αγορές και οι θεσμικοί επενδυτές, δεν περιμένουν μια υπουργική δήλωση, "έστω και ατυχή", για να κρίνουν εάν η χώρα είναι σε αρνητική κατάσταση.

"Δεν επηρέασε τις εξελίξεις όσο λέγεται ότι τις επηρέασε", σημείωσε.

SHARE:

24Media Network