Επτά μνηστήρες πέρασαν το πρώτο τεστ για τον ΟΠΑΠ

Επίσκεψη του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στον ΟΠΑΠ την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, όπυ και είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζομένους στον Οργανισμό. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Επίσκεψη του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στον ΟΠΑΠ την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012, όπυ και είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζομένους στον Οργανισμό. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Πώς προχωράει η διαδικασία για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ. Οι επτά εταιρείες που περνάνε στην επόμενη φάση

Επτά, από τους οκτώ υποψηφίους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του 33% που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΠΑΠ, περνούν στη β΄ φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των οκτώ (8) εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την πώληση του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, θα συμμετάσχουν οι εξής επτά (7) εταιρείες και κοινοπραξίες που πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής:

- BC Partners.

- Emma Delta Ltd, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που το διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%).

- Κοινοπραξία των εταιριών Gauselmann AG (55%), Playtech Ltd (41%) και Helvason Ltd (4%).

- Κοινοπραξία των εταιριών Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) και Intralot Investments Ltd (66%).

- Primrose Treasure Limited, θυγατρική της εταιρίας Fosun international.

- Third Point LLC.

- TPG Capital.

Σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, θα εγκριθούν τα κείμενα για τη Β' φάση του διαγωνισμού που θα οδηγήσει στην υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

SHARE:

24Media Network