Έρχονται οι ιδιώτες φοροεισπράκτορες

Έρχονται οι ιδιώτες φοροεισπράκτορες
ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης δείχνουν από μόνες τους το αδιέξοδο στο οποίο έχει φτάσει. Τώρα σκέφτεται να επιστρατεύσει ιδιώτες φοροεισπράκτορες

Ιδιώτες φοροεισπράκτορες επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των 42 δισ. ευρώ.

Εν ολίγοις, αναθέτει σε εισπρακτικές εταιρίες την λύση μέρους της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, αν και μάλλον αδιέξοδο δείχνει αυτή η κίνηση παρά κάτι άλλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα”, τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη βήμα της Βουλής.

Ο υπουργός απάντησε σε ερώτηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη οπότε και σημείωσε ότι “οργανώνουμε τη συνεργασία μας με μεγάλες εισπρακτικές εταιρίες, οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών χρεών και τραπεζικών χρεών”.

Ο κ.Βενιζέλος, μάλιστα, έκανε ακόμη ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι “χρειαζόμαστε όλους τους παράπλευρους μηχανισμούς και τους ιδιώτες και τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρίες και φυσικά μηχανισμούς, όπως η ΔΕΗ που λειτουργεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα”.

Η εμπλοκή ιδιωτών στο εγχείρημα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών μελετάται εδώ και μήνες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα, όπως λένε αρμόδιες πηγές, είναι θέμα εβδομάδων η ενεργοποίησή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα