Δεν περισσεύουν ούτε για εφημερίδες

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ  ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ.  (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) PHASMA

Δραματικές είναι οι αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών, καθώς νέα έρευνα αποδεικνύει τις μεγάλες περικοπές στις δαπάνες που αφορούν κυρίως ψώνια, διασκέδαση και αγορά αυτοκινήτων. Βάσει έρευνας, οι καταναλωτές κόβουν ακόμα και την ανάγνωση εφημερίδων, αλλά και το Ι.Χ. Τηε μόδας και τα ποδήλατα λόγω κρίσης

Μεγάλες περικοπές στις ελαστικές δαπάνες των καταναλωτών, στη διασκέδαση, την ένδυση - υπόδηση και τα ταξίδια, στη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων, ακόμη δε και στην ανάγνωση εφημερίδων έχει επιφέρει η κρίση, σύμφωνα με τα πορίσματα έκτακτης πανελλαδικής έρευνας, που πραγματοποίησε η εταιρεία Interview, στο πλαίσιο των μετρήσεων του δείκτη Northern Greece Business Index 500, σε δείγμα 500 ατόμων εντός του Απριλίου 2011.

Μεγαλύτερο θύμα, ειδικότερα, της κρίσης και του περιορισμού των εισοδημάτων, είναι η διασκέδαση, καθώς το 79% των ερωτώμενων επισημαίνει ότι την έχει περιορίσει, σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ αύξησή της αναφέρει μόλις το 4%.

Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί η ένδυση - υπόδηση, όπου το 77% έχει μειώσει τις σχετικές αγορές και μόλις το 1% τις έχει διευρύνει, σε σχέση με 12 μήνες πριν, ενώ μεγάλη είναι η ελάττωση στις εκδρομές - ταξίδια, καθώς το 75% τα έχει περικόψει και το 4% τα έχει αυξήσει, ενώ το 21% έχει διατηρήσει αμετάβλητη τη στάση του.

Την ίδια στιγμή τα ακριβά καύσιμα έχουν οδηγήσει και στην αναπόφευκτη μείωση της χρήσης του Ι.Χ. κατά 65%, σε σχέση με ένα χρόνο πριν και μόλις το 3% έχει αυξήσει τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο του.

Παράλληλα, δε, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προσελκύουν όλο και περισσότερο τους πολίτες, που τα επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους σε ποσοστό 61% όσο και ένα χρόνο πριν, 22% περισσότερο και 17% λιγότερο. Πλήγμα από την αύξηση της φορολογίας έχουν υποστεί και οι πωλήσεις τσιγάρων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγορά
SHARE:

24Media Network