"Έρχονται απολύσεις στο δημόσιο"

Στιγμιότυπο απο την παρουσίαση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης φαρμάκων του ΙΚΑ,σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 / Υπάλληλοι του οργανισμού (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)
Στιγμιότυπο απο την παρουσίαση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης φαρμάκων του ΙΚΑ,σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 / Υπάλληλοι του οργανισμού (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) EUROKINISSI

Να συγχωνεύσει ή να κλείσει 75 φορείς του Δημοσίου προκειμένου να εξοικονομήσει τουλάχιστον 2,7 δισ. για τη μείωση του ελλείμματος, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, και η ΕΡΤ. Χιλιάδες οι απολύσεις στο δημόσιο. Μόνο 7.000 υπάλληλοι από αξιολόγηση (Vid)

Σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο, με απολύσεις και εντατικές αξιολογήσεις διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής για τις αποκρατικοποιήσεις το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα θα εφαρμοστούν τον ερχόμενο Οκτώβριο, ταυτόχρονα με το νέο πακέτο συγχωνεύσεων και μεταρρυθμίσεων στις ευρύτερες δημόσιες υπηρεσίες.

ADVERTISING

Οι αποφάσεις θα αφορούν σε 75 οργανισμούς που απασχολούν περίπου 7.000 άτομα. Οι εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν μέσω ΑΣΕΠ. "Δεν προτείνεται η απόλυσή τους, αλλά η αξιολόγησή τους" είπε ο κ. Πάγκαλος.

Μεταξύ των Οργανισμών είναι η ΚΕΔ, το ΕΘΙΑΓΕ, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, η ΕΡΤ, ο ΙΓΜΕ, η Θέμις Κατασκευαστική και ο ΕΟΜΜΕΧ.

Ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε ότι "η κυβέρνηση επιδιώκει την εξοικονόμηση δαπανών ύψους 2,7 δισ. ευρώ ετησίως".

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι συγχωνεύσεις οργανισμών ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πως οι διαδικασίες για την κατάργηση και την συγχώνευση δημοσίων φορέων ξεκίνησαν ουσιαστικά τον Φεβρουάριο του 2010 και μέχρι σήμερα έχει υπάρξει μια πλήρης και αναλυτική καταγραφή των υπηρεσιών του Δημοσίου που κρίνονται ως "περιττές" ή "λιγότερο χρήσιμες'.

Στο σχετικό κατάλογο της κυβέρνησης βρίσκονται αφενός επιχειρήσεις κοινής ωφελείας των οποίων το αντικείμενο εξέλειψε και θα πρέπει να κλείσουν, αφετέρου περιπτώσεις υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου με συναφές αντικείμενο και αρμοδιότητες που θα συγχωνευθούν προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και κυρίως περιστολή δαπανών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

pagkalos apolyseis dimosio

SHARE:

24Media Network