Αχτσιόγλου κατά Μητσοτάκη: Είναι σαφές ότι αναφέρθηκε σε επταήμερη εργασία

Αχτσιόγλου κατά Μητσοτάκη: Είναι σαφές ότι αναφέρθηκε σε επταήμερη εργασία
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή Eurokinissi

Η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων ισχύει εδώ και δεκαετίες τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για "αλλαγή", άρα για κάτι που δεν ισχύει σήμερα. Αποκάλυψε, επίσης, ότι έχει δεχτεί αιτήματα από επιχειρήσεις για καθιέρωση της επταήμερης εργασίας.

«Είναι σαφές ότι αναφέρθηκε σε επταήμερη εργασία ο πρόεδρος της ΝΔ» τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζοντας στην Βουλή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Έ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι η επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων ισχύει εδώ και δεκαετίες σε συγκεκριμένους κλάδους παρατηρώντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για «αλλαγή», άρα όχι για κάτι που ισχύει, αλλά για κάτι στο οποίο δεν προσαρμόζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες η Έ. Αχτσιόγλου σχολίασε ότι, σε αντίθεση με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια δεν «έπεσε από τα σύννεφα» με τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, καθώς έχει ήδη δεχτεί αιτήματα από επιχειρήσεις για καθιέρωση της επταήμερης εργασίας.

Κόντρα Αχτσιόγλου-Βρούτση για συλλογική σύμβαση που προβλέπει επταήμερη εργασία

Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης υπερασπίστηκε τον Κ. Μητσοτάκη μιλώντας για «γκάφα» του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο Γ. Βρούτσης κατέθεσε στην Βουλή συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε στον κλάδο των κύριων καταλυμάτων. Η σύμβαση προβλέπει επταήμερη εργασία και φέρει την υπογραφή της Έ. Αχτσιόγλου.

Η Έ. Αχτσιόγλου διευκρίνισε ότι οι συλλογικές συμβάσεις δεν εγκρίνονται από τον κάθε υπουργό, καθώς το αντίθετο θα ήταν αντισυνταγματικό και θα παραβίαζε την συνδικαλιστική ελευθερία. Η Έ. Αχτσιόγλου παρατήρησε ότι η συγκεκριμένη σύμβαση επεκτάθηκε κι έγινε υποχρεωτική για όλους καθώς καλύπτονταν η προϋπόθεση της κάλυψης του 51% των εργαζομένων του κλάδου.

Μάλιστα, η Έ. Αχτσιόγλου κατέθεσε στην Βουλή στοιχεία για τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στο χώρο του τουρισμού και για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για παραβίαση του ωραρίου και της εργασίας σε ημέρα ανάπαυσης. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η Έ. Αχτσιόγλου εξήγησε ότι «οι παράνομοι όροι σύμβασης είναι αυτοδικαίως άκυροι» κι ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα