Αχτσιόγλου: Κονδύλια τέλος για εταιρίες που παραβιάζουν την εργασιακή νομοθεσία

Αχτσιόγλου: Κονδύλια τέλος για εταιρίες που παραβιάζουν την εργασιακή νομοθεσία

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε τη δράση μικτού κλιμακίου ελέγχου της αδήλωτης εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής

Στοπ στην χρηματοδότηση από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους βάζει το υπουργείο Εργασίας στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργασιακή νομοθεσία.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης ανακοίνωσε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσίογλου κατά τη συζήτηση τροπολογίας με την οποία ιδρύεται τμήμα καταπολέμησης αδήλωτης εργασίας στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. «Το επόμενο διάστημα θα διευρύνουμε το μητρώο παραβατικότητας των επιχειρήσεων, ώστε επιχειρήσεις που έχουν σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας να μην έχουν πλέον πρόσβαση σε δημόσιο χρήμα ή σε ευρωπαϊκά προγράμματα» ξεκαθάρισε η υπουργός στέλνοντας το μήνυμα στις επιχειρήσεις να συμμορφωθούν ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να κοπεί η χρηματοδότησή τους.

Παράλληλα η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι το επόμενο μήνα θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα μικτών ελέγχων της αδήλωτης εργασίας από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, το αντίστοιχο Σώμα του ΕΦΚΑ και την Οικονομική Αστυνομία. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι αυτά τα σώματα ελέγχου θα δρουν μαζί στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται τα φαινόμενα της αδήλωτης εργασίας. «Πιστεύουμε πως αυτή η συνέργεια των τεσσάρων ελεγκτικών μηχανισμών θα παραγάγει πάρα πολύ σημαντικά αποτελέσματα» δήλωσε στη Βουλή η υπουργός και πρόσθεσε: «έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά εργασίας, της εκτεταμένης απορρύθμισης, είναι ακριβώς λόγω της θεσμικής απορρύθμισης που βρήκαν και τον χώρο να καλλιεργηθούν τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα