Αντί για δώρο Χριστουγέννων δίνουν δωροεπιταγές και βενζίνη

Αντί για δώρο Χριστουγέννων δίνουν δωροεπιταγές και βενζίνη

Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ, ένας στους τέσσερις εργαζόμενους δεν παίρνουν το δώρο Χριστουγέννων

Αύξηση 25% καταγράφουν οι καταγγελίες εργαζομένων για τη μη χορήγηση του Δώρου Χριστουγέννων από τους εργοδότες τους. Την ίδια στιγμή καταγράφονται περιπτώσεις όπου επιχειρήσεις ζητούν από το προσωπικό τους είτε να υπογράψουν ότι έχουν λάβει το Δώρο, αν και αυτό δεν τους έχει καταβληθεί, είτε τους ζητούν να πληρωθούν σε είδος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος ανέφερε ότι οι καταγγελίες εργαζομένων προς τη Συνομοσπονδία για τη μη καταβολή Δώρου Χριστουγέννων από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται είναι αυξημένη κατά 25% σε σχέση με το 2012.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραγεωργόπουλος αν και πέρυσι οι αντίστοιχες καταγγελίες (μόνον προς τη ΓΣΕΕ) αφορούσαν 5.000 εργαζομένους φέτος θα ξεπεράσουν τις 6.250. Σε κάθε περίπτωση ανάφερε πως αν και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων πρέπει να γίνεται έως τις 21 Δεκεμβρίου , ωστόσο η ΓΣΕΕ θα έχει πλήρη εικόνα για τους ασυνεπείς εργοδότες την 1η Ιανουαρίου.

Ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ κατήγγειλε επιβεβαίωσε πως υπάρχουν επιχειρήσεις που πιέζουν τους εργαζομένους τους να υπογράψουν ότι έχουν λάβει το Δώρο Χριστουγέννων, παρά το γεγονός ότι δεν τους έχει καταβληθεί.

Αποκάλυψε μάλιστα πως έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις που οι εργοδότες πρότειναν στους εργαζομένους να τους πληρώσουν με δωροεπιταγές, αλλά και περιπτώσεις πρατηρίων καυσίμων και επιχειρήσεων ένδυσης υπόδησης που αντί για χρήματα ζητήθηκε από το προσωπικό να πληρωθούν σε είδος.

Τέλος, ο κ. Καραγεωργόπουλος αποκάλυψε περίπτωση επιχείρησης εμπορίας αυτοκινήτων που πρότεινε στο προσωπικό να πάρει τα εκθεσιακά αυτοκίνητα αντί του επιδόματος εορτών.

πηγή: aftodioikisi.gr

SHARE:

24Media Network