Αποσύρει η Αθήνα την πρόταση για αύξηση της εισφοράς στις συντάξεις

Με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Γερμανίας (DGB) Ράινερ Χόφμαν συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
Με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Γερμανίας (DGB) Ράινερ Χόφμαν συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. EUROKINISSI

Αποσύρει η κυβέρνηση την πρόταση για αύξηση εισφοράς κατά 5% στις επικουρικές και κατά 1% στις κύριες συντάξεις

Στην απόφαση να αποσύρει την πρότασή της για αύξηση της εισφοράς κατά 5% στις επικουρικές και κατά 1% στις κύριες συντάξεις κατέληξε η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας.

Η εν λόγω πρόταση αφορούσε 2.700.000 συνταξιούχους, ήτοι το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας.

Eπί της ουσίας η πρόταση αυτή oδηγούσε σε κρυφές μειώσεις στις συντάξεις.

Προτού ληφθεί απόφαση για απόσυρση της πρότασης προηγήθηκε συνεννόηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τους συναρμόδιους υπουργούς Π. Σκουρλέτη και Δ. Στρατούλη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί με ποια ισοδύναμα μέτρα θα καλυφθεί η "τρύπα" που προκύπτει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ναυαγίου στο eurogroup

Φοροεπιδρομή σοκ για χιλιάδες επιχειρήσεις

SHARE:

24Media Network