Ασφαλιστικό και συντάξεις στο στόχαστρο των δανειστών

Ασφαλιστικό και συντάξεις στο στόχαστρο των δανειστών
ΑΘΗΝΑ-Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΝΤΕΛΙΑ ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) eurokinissi

Συνάντηση Κατρούγκαλου με εκπροσώπους των Θεσμών στο υπουργείο Εργασίας. "Δεν θίγονται τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι τις 30/6", το μήνυμα της κυβέρνησης. Ο οδικός χάρτης για να βρεθεί η χρυσή τομή

Συνάντηση με εκπροσώπους των Θεσμών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM), είχε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος. Στο τραπέζι και πάλι το ασφαλιστικό και οι συντάξεις, με τους δανειστές να πιέζουν για επώδυνες αλλαγές.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, επισημαίνουν ότι “τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι τις 30/6 δεν θίγονται, και αυτό είναι κάτι που οι θεσμοί έχουν αποδεχτεί”.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι θα υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό μέχρι τον Οκτώβριο, όπως συμφωνήθηκε στο Eurosummit και για τα εργασιακά μέχρι το τέλος του έτους. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το αν οι εκπρόσωποι των θεσμών αποδέχονται το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε ότι το θέμα αυτό είναι ανοιχτό στη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του υπουργείου είναι κάθε βήμα διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά να ανακοινώνεται δημόσια, ώστε να γίνονται κοινωνοί οι εταίροι αλλά και οι πολίτες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή το υπουργείο έχει καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη, στον οποίο εμπλέκονται διεθνείς οργανώσεις, προκειμένου να καταδεικνύεται ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα