Δεμένο το "Αγ. Γεώργιος" λόγω επίσχεσης εργασίας

Δεμένο το "Αγ. Γεώργιος" λόγω επίσχεσης εργασίας

Επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων ξεκίνησαν την Τετάρτη δέκα μέλη του πληρώματος του "Αγ. Γεώργιος". Δεν πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο δρομολόγιο της ημέρας

Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά έμεινε την Τετάρτη (20/11) το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο "Αγ. Γεώργιος" της εταιρίας Ventouris Sea Lines, καθώς 10 μέλη του πληρώματος πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Στην κίνηση αυτή προχώρησαν οκτώ ναύτες και δύο μηχανοδηγοί. Αποτέλεσμα ήταν το πλοίο να μην πραγματοποιήσει το δρομολόγιο της ημέρας από τον Πειραιά για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Θήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι σε διαβούλευση με την πλοιοκτήτρια εταιρία, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, "Η δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι ναυτικοί του πλοίου «Γεώργιος», λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων, οφείλεται και στην ανοχή και αδράνεια που επιδεικνύει το Υπουργείο, απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, να εγκαταλείψουν τα ανούσια επικοινωνιακά παιχνίδια και να ασχοληθούν επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα του Ναυτικού μας κόσμου, που οξύνονται καθημερινά, εξ αιτίας της αντιλαϊκής και αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network