Δέσμευση Γεροβασίλη: Εντός της ρύθμισης για συμβασιούχους εργαζόμενοι κοινωνικών δομών δήμων

Δέσμευση Γεροβασίλη: Εντός της ρύθμισης για συμβασιούχους εργαζόμενοι κοινωνικών δομών δήμων

Τι δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εκφράζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για ένταξη των εργαζομένων των κοινωνικών δομών στη ρύθμιση για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ανέλαβε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια συνάντησης της, με εργαζομένους στην Άρτα.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, εργαζόμενοι:

«Την Κυριακή 07/05/2017 πραγματοποιήθηκε στην Άρτα συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη και εκπροσώπων του ΔΣ του ΠΑΣΕΚΔΑΠ. Οι εργαζόμενοι έθεσαν για ακόμα μια φορά το θέμα της αποκατάστασης των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ, ζητώντας μόνιμη λύση, δεδομένου ότι αυταπόδεικτα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθώς εργάζονται με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων εδώ και πολλά χρόνια στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Η κα Γεροβασίλη επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης για θεσμοθέτηση μόνιμων κρατικών κοινωνικών δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους ΟΤΑ και επέκταση αυτών, με παράλληλη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Τέλος, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων πως η νομοθετική ρύθμιση για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, θα περιλαμβάνει αναμφίβολα, πέρα από τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και άλλους συμβασιούχους κοινωνικών δομών των ΟΤΑ (παιδικοί σταθμοί, ΚΗΦΗ, ΒΣΣ).

Αυτή την περίοδο τα αρμόδια Υπουργεία είναι στο στάδιο της αναλυτικής καταγραφής των συμβασιούχων και τους επόμενους μήνες θα προχωρήσουν στη νομική θωράκιση της νομοθετικής παρέμβασης ώστε να προχωρήσουν με ασφαλή τρόπο στην ψήφισή της».

Πηγή: aftodioikisi.gr

SHARE:

24Media Network