Εκτός ‘κόφτη’ οι μισθοί των εφοριακών

Εκτός ‘κόφτη’ οι μισθοί των εφοριακών

Γιατί εξαίρεσαν τους μισθούς των εφοριακών από τον "κόφτη"

Οι μισθοί όλων των δημοσίων υπαλλήλων πλην των περίπου 9000 εφοριακών θα συμμετέχουν στις ενδεχόμενες περικοπές μισθών του νέου δημοσιονομικού κόφτη ο οποίος προστέθηκε με μεταμεσονύχτια τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών για το κλείσιμο των τελευταίων 17 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.

Την παρέκκλιση αυτή από το κανόνα του κόφτη εξασφαλίζει η εξαίρεση από τις ενδεχόμενες περικοπές το σύνολο των δαπανών της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων η οποία μετονομάζεται σε άλλες διατάξεις του ιδίου νομοσχεδίου Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ως γνωστό η νέα αρχή θα έχει εντελώς ανεξάρτητη λειτουργίας και δεν θα υπάγεται ιεραρχικά ή λειτουργικά στο υπουργείο οικονομικών παρότι δεν θα της απονέμεται ξεχωριστή νομική οντότητα ( δεν θα γίνει δηλαδή ΑΕ) θα έχει πλήρη και αυτόνομο προϋπολογισμό για τον οποίο θα δίνει λόγο μόνο στην Βουλή.

Με δεδομένο λοιπόν ότι στην ΓΓΔΕ έχει περιέλθει από την ίδρυση της η αρμοδιότητα του προσωπικού των Δ.Ο.Υ των Τελωνείων και των κάθε είδους ελεγκτικών κέντρων και διωκτικών αρχών και από τις 30 Οκτωβρίου και του προσωπικού του ΣΔΟΕ ουσιαστικά η ΓΓΔΕ έχει στην αρμοδιότητα της το σύνολο των εφοριακών.

Στον αυτόνομο προϋπολογισμού της νέα αρχής θα περιλαμβάνεται και η μισθοδοσία του προσωπικού της , δηλαδή των εφοριακών. Με δεδομένη λοιπόν την εξαίρεση από τις περικοπές του συνόλου των δαπανών της ΓΓΔΕ και – από την ψήφιση του νομοσχεδίου -της ΑΑΔΕ οι εφοριακοί δεν θα έχουν την ανησυχία των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων μήπως η απόκλιση του προϋπολογισμού οδηγήσουν και σε περικοπές των δικών τους μισθών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα