Επτά τρόποι για να απολαύσετε καλύτερα το Startup Safary Athens

Επτά τρόποι για να απολαύσετε καλύτερα το Startup Safary Athens

Προετοιμάσου όσο το δυνατόν καλύτερα για μία εμπειρία, που ίσως να σου αλλάξει τη ζωή

Της Δώρας Παυλίδου

Είναι και φέτος πραγματικότητα! Το Startup Safary Athens θα ανοίξει τις αθηναϊκές πόρτες του για 3η φορά και θα μπει σε γραφεία εταιρειών, πρωτοβουλιών, incubators, co-working spaces κ.α. και θα φιλοξενήσει ομιλίες, networking events, workshops, discussion panels και inspiring talks! Το τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου είναι αφιερωμένο στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, την κοινωνική επιχειρηματικότητα, το FinTech και το Internet of Things.

To πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε λίγες ώρες και είναι εντυπωσιακά πλούσιο. Νομίζω, όμως, ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι να προετοιμαστείς όσο το δυνατόν καλύτερα για μία εμπειρία, που ίσως να σου αλλάξει τη ζωή! Δεν είναι μυστικό ότι η Αθήνα διοργανώνει το μεγαλύτερο σε προσέλευση Startup Safary event στην Ευρώπη, μετά το Βερολίνο. Πρέπει να το εκμεταλλευτείς όμως, με δεδομένο ότι στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις συμμετείχαν πάνω από 6.500 άτομα!

Ποιος είσαι εσύ;

* Ιδιωτικός υπάλληλος που έχεις βαρεθεί τη ζωή σου στα ίδια και τα ίδια

* Μαθητής που προσπαθείς να αποφασίσεις ποια επαγγελματική κατεύθυνση να πάρεις

* CEO εταιρείας που έχει βαλτώσει ή επεκτείνεται και αναζητά νέα ταλέντα

* Aνεργος/η που ψάχνει να βρει το επόμενο βήμα στη ζωή του

* Ιδιοκτήτης υπέροχης ιδέας που ψάχνει συνεργάτες για να την υλοποιήσει

* Δημοσιογράφος που ψάχνεις ενδιαφέροντα θέματα να καλύψεις

Εσύ λοιπόν, έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να περάσεις καλά στο φετινό Startup Safary Athens και να μη χάσεις το χρόνο σου. Πώς όμως θα αποκομίσεις το μέγιστο δυνατό όφελος από τη σειρά παράλληλων events που ετοιμάστηκαν για σένα;

1. Σιγουρέψου ότι έχεις αρκετές επαγγελματικές κάρτες για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή. Αν δεν έχεις, σπεύσε να τυπώσεις. Και θυμήσου να τις παίρνεις μαζί σου, κάθε μέρα!

2. Μην ντρέπεσαι να πεις ότι ψάχνεις για δουλειά. Ο πρώτος είσαι; «Φόρα» τον πιο άνετο εαυτό σου, τα πιο άνετα ρούχα και παπούτσια σου και ετοιμάσου να ανοίξεις πολλές συζητήσεις!

3. Προετοιμάσου καλά! Ψάξε όλα τα events του τριημέρου και δες ποια από αυτά σε ενδιαφέρουν περισσότερο. Πάρε εισιτήριο (γιατι τελειώνουν γρήγορα) και βάλε υπενθυμίσεις στο κινητό σου! Η δράση ξεκινά από νωρίς το πρωί και τελειώνει με εορταστική διάθεση, αργά το βράδυ!

4. Μην φοβάσαι να μιλήσεις για την ιδέα σου. Αν δεν την μοιραστείς, πώς θα βρεις συνεργάτες; Συγκέντρωσε όλη την πληροφορία σε ένα pitch 60 δευτερολέπτων (να απαντά κυρίως στην ερώτηση: “what’s in it for me”?) και ρώτα, ψάξε, μάθε μίλα!

5. Αν έχεις B2B startup, είσαι στο κατάλληλο μέρος! Αν κάνεις καλή εντύπωση, μπορεί να κερδίσεις έτσι απλά, ένα ραντεβού για να παρουσιάσεις την εταιρεία σου ακόμη και σε υποψήφιο πελάτη! Οι σημαντικότερες εταιρείες και οι εκπρόσωποί τους θα είναι εδώ! Να θυμάσαι: Ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις στο Startup Safary!

6. Αν ψάχνεις το επόμενο ταλέντο που θα συμπληρώσει την ομάδα που τρέχει την επιχείρησή σου, μην κρύβεσαι. Ολοι όσοι παραβρίσκονται στα events του Startup Safary είναι άνθρωποι που ψάχνονται: να βελτιώσουν τη ζωή τους, να μάθουν κάτι παραπάνω, να επενδύσουν στον εαυτό τους, να ανοίξουν τους ορίζοντές τους. Αρα, πρόκειται για ανθρώπους που σίγουρα θα ήθελες να δουλέψουν μαζί σου! Μίλα για την εταιρεία σου, ενημέρωσε ότι ψάχνεις τα επόμενα ταλέντα που θα εμπιστευθείς και ζήτα να σε συστήσουν αν τύχει να ακούσουν τίποτα.

7. Πάρε μολύβι και στυλό. Γιατί θα σου τελειώσει η μπαταρία του κινητού αφού θα τουητάρεις συνεχώς στο #susathens. Πάρε και τάφ για την μπρίζα (έτσι δεν το λένε;). Ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα βοηθήσεις να φορτίσει τη συσκευή του, φορτίζοντας παράλληλα και τη δική σου, ε;

Φέτος, πάρε όσα περισσότερα μπορείς από το Startup Safary Athens! Community partner της εκδήλωσης είναι το NEWS247. Για τρεις ημέρες γεμάτες καινοτομία, επιχειρηματικότητα, Internet Of Things και φυσικά γιορτή, μπες και κλείσε θέση στο http://athens.startupsafary.com/

SHARE:

24Media Network