Ευχάριστα νέα: Μια ώρα λιγότερο θα δουλεύουν στο Δημόσιο. Ποιους αφορά το μέτρο

Ευχάριστα νέα: Μια ώρα λιγότερο θα δουλεύουν στο Δημόσιο. Ποιους αφορά το μέτρο

Μία ώρα λιγότερη εργασία για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ. Διαβάστε ποιους αφορά το μέτρο. Όλη η εγκύκλιος

Τη  μείωση του ωραρίου για υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ των οποίων οι σύζυγοι είναι άτομα με αναπηρία ή έχουν παιδιά με αναπηρία γνωστοποιεί  εγκύκλιος  του ΙΚΑ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 27 Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237/τ. Α 731-10-2014).

Συγκεκριμένα:

* Επεκτείνεται το μειωμένο ωράριο εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα χωρίς ανάλογη περικοπή αποδοχών στους τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, που έχουν παιδιά έως 15 ετών τα οποία πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω καθότι τα εν λόγω εξαρτώμενα άτομα χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας σε καθημερινή βάση (ιδίως μέτρηση σακχάρου, χορήγηση ινσουλίνης και ειδική διατροφή) όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση επί του σχεδίου νόμου.

* Επεκτείνεται το μειωμένο ωράριο εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα χωρίς ανάλογη περικοπή αποδοχών στους τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δημοσίου των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.ΤΑ που έχουν σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω τον οποίο συντηρούν.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 

Διαβάστε ακόμα στην  aftodioikisi.gr:

* Πώς ασφαλίζονται οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι που υπάγονται και στο ΙΚΑ (εγκύκλιος)

* ΟΑΕΔ: Σε λειτουργία η εφαρμογή για την ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας

* Ασφαλιστικό: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι προλαβαίνουν να πάρουν σύνταξη πριν τις ανατροπές (λίστα)

SHARE: