Για μια θέση στον Ήλιο του Δημοσίου

Για μια θέση στον Ήλιο του Δημοσίου

'Φρακάρει' το ΑΣΕΠ από τον πρωτοφανή συνωστισμό για μια θέση στο Δημόσιο. Ο πρόεδρος του τόνισε στη Βουλή ότι κάθε θέση διεκδικείται από 20 ή 30 υποψήφιους

Πρωτοφανή «συνωστισμό» στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για μια θέση στο Δημόσιο προκαλεί η πολύχρονη κρίση όπως απεκάλυψε στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής, Γ. Καραβοκύρης ο οποίος παραδέχτηκε μάλιστα ότι η τεράστια προσέλευση φρακάρει το ηλεκτρονικό σύστημα.

Παρουσιάζοντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2016 ο κ. Καραβοκύρης ανέφερε ότι την περασμένη χρονιά έγιναν μέσω ΑΣΕΠ 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και 12.000 εποχικού προσωπικού. Δήλωσε, όμως, ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τον τεράστιο αριθμό των πολιτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον. «Ενώ στο παρελθόν η αναλογία ήταν ένα προς τέσσερα ή ένα προς πέντε για μια θέση. Τώρα είχαμε φαινόμενα να έρχονται είκοσι ή τριάντα υποψήφιοι για μια θέση» τόνισε ο κ. Καραβοκύρης. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα το γεγονός ότι σε πρόσφατο διαγωνισμό για το υπουργείο Δικαιοσύνης προσήλθαν 404 υποψήφιοι για μια θέση.

Θέσεις και στην άλλη άκρη της Ελλάδας αναζητούν οι υποψήφιοι

Ο κ. Καραβοκύρης αποκάλυψε μάλιστα ότι πλέον οι υποψήφιοι δεν κάνουν αιτήσεις μόνο στον τόπο της κατοικίας τους ή έστω σε έναν κοντινό νομό αλλά σε όλη την Ελλάδα. «Παλαιότερα οι υποψήφιοι δηλώναν ενδιαφέρον για την περιοχή τους ή σε όμορο νομό. Τώρα οι περισσότεροι δηλώνουν 40 ή 50 προτιμήσεις σε όλη την Ελλάδα για να βρουν μια θέση» αποκάλυψε.

Ο κ. Καραβοκύρης παραδέχτηκε μάλιστα ότι η πρωτοφανής εκδήλωση ενδιαφέροντος δοκιμάζει τις αντοχές του πληροφοριακού συστήματος του ΑΣΕΠ. «Λόγω της υπερφόρτωσης το σύστημα έπεφτε με αποτέλεσμα να έχουμε κάποια προβλήματα και αναγκαστήκαμε να δώσουμε παράταση» είπε και έκανε λόγο για ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα σε ένα σύστημα που είχε σχεδιαστεί για τις ανάγκες του 2010.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Συγκλονιστικά τα στοιχεία του ΑΣΕΠ

Τις αποκαλύψεις του κ. Καραβοκύρη σχολίασε και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου χαρακτηρίζοντας «συγκλονιστικό» το ενδιαφέρον. «Προκειμένου να βρουν μια δουλειά οι άνθρωποι δεν κοιτάνε ούτε τον τόπο, ούτε τα έξοδα. Η δουλειά πλέον είναι λόγος ύπαρξης όχι μόνο επιβίωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

SHARE:

24Media Network