Η Ελβετία ψάχνει πρόσφυγες αγρότες με 3.000 ευρώ τον μήνα

Η Ελβετία ψάχνει πρόσφυγες αγρότες με 3.000 ευρώ τον μήνα

Η Ελβετία ψάχνει αγρότες για τα χωράφια της και κάνει κάλεσμα στους πρόσφυγες να βρεθούν και να εργαστούν στα εδάφη της

Άνοιγμα στους πρόσφυγες κάνει η Ελβετία, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει εργατικό δυναμικό για τα αγροκτήματα της.

Η Ένωση Ελβετών Αγροτών και το υφυπουργείο Μετανάστευσης (SEM) τάχθηκαν υπέρ της απασχόλησης των προσφύγων και έτσι ξεκινάει πιλοτικό πρόγραμμα διάρκειας τριών ετών.

Οι πρόσφυγες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ταχύρρυθμα μαθήματα της γλώσσας του κράτους με έξοδα της κυβέρνησης και θα μπορούν να βρουν εργασία σε δέκα μεγάλα αγροκτήματα της Ελβετίας.

Ο μισθός του νεοπροσληφθέντα αγρότη ή κτηνοτρόφου για τον πρώτο μήνα θα είναι 2.000 ευρώ και από τον δεύτερο μήνα θα φτάσει ακόμα και τα 3.000 ευρώ. Ήδη η Ένωση Ελβετών Αγροτών ξεκίνησε εκστρατεία υποδοχής μεταναστών τους οποίους προτίθεται να εντάξει επαγγελματικά στις αγροτικές εργασίες (επί πληρωμή).

Σύμφωνα με την Ένωση και το SEM οι πρόσφυγες που θα προσληφθούν θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και να ενσωματωθούν αρμονικά στην τοπική κοινωνία.

Η Ένωση Αγροτών επεσήμανε ότι ο γεωργικός τομέας απασχολεί αυτή τη στιγμή περίπου 25.000 έως 35.000 ξένους εποχικούς εργαζομένους κυρίως, Πολωνούς ή Πορτογάλους.

SHARE:

24Media Network