Υαλουργία “Γιούλα”: Ξαφνικό “λουκέτο” στο εργοστάσιο

Διαβάζεται σε 1'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Στο δρόμο της ανεργίας φαίνεται ότι οδεύουν περίπου 300 εργαζόμενοι του εργοστασίου υαλουργίας «Γιούλα» στο Αιγάλεω, καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στους εργαζομένους ότι θα κλείσει η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Επικαλούμενη ζημιές, η διοίκηση του εργοστασίου «Γιούλα» στο Αιγάλεω ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι θα μπει λουκέτο στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Μάλιστα, ο όμιλος υαλουργίας BA -που βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση- φαίνεται πως επιζητά να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες που θα αφήσουν στον δρόμο 300 εργαζομένους. Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε στους εργαζόμενους να τους δοθεί η διπλάσια (από τη νόμιμη) αποζημίωση, ώστε να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, μένοντας όμως εκτός ταμείου ανεργίας.

Για το θέμα έκανε παρέμβαση η ΓΣΕΕ, η οποία αφού τόνισε πως βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, ζήτησε την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και το εργοστάσιο να συνεχίσει τη λειτουργία του μέσω νέου επενδυτή.

Όπως τονίζει η ΓΣΕΕ «δεν είναι δυνατόν ο δεύτερος υαλουργικός όμιλος στον κόσμο, με εργοστάσια σ’ όλη την Ευρώπη και όχι μόνον, να κλείνει το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα, εργοστάσιο που λειτουργεί πάνω από 70 χρόνια, έχοντας μάλιστα προσωπικό που στην πλειοψηφία του εργάζεται στην επιχείρηση για τουλάχιστον 20 χρόνια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα