Με κινητοποιήσεις απαντά η ΑΔΕΔΥ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ  ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ.ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.  (ΕΦΕ - PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ.ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. (ΕΦΕ - PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) PHASMA

Στις 22 Αυγούστου δίνουν ραντεβού ΑΔΕΔΥ και κυβέρνηση για να συνεχίσουν τον "πόλεμο" που ξεκίνησε με αφορμή τις αναφορές σε "λευκή απεργία" και τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης για απολύσεις

Τεταμένες παραμένουν οι σχέσεις ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη και την ΑΔΕΔΥ μετά τον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα με φόντο τις ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο, τη συζήτηση για την άρση της μονιμότητας, το ενδεχόμενο απολύσεων και την περικοπή επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Η κυβέρνηση διά του υπουργού Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλου, απάντησε την Παρασκευή με σκληρή γλώσσα στην "εξαγγελία" της ΑΔΕΔΥ για "συντονισμένες μορφές διαμαρτυρίας", τονίζοντας ότι "δεν υπάρχει μονιμότητα στη "λευκή απεργία" και στην αργομισθία".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε το Σάββατο στο θέμα και αναφέρθηκε στην απάντηση που πρέπει να δοθεί εάν και εφόσον εργαζόμενοι απέχουν από κοινωνικές υπηρεσίες, όπως στην έκδοση εισιτηρίων για τα εξωτερικά ιατρεία.

Σημείωσε ότι υπάρχει δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και ότι σε κάθε περίπτωση τα πειθαρχικά συμβούλια θα πρέπει να κινηθούν με στόχο την εφαρμογή των κανόνων.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν και αιτήματα για απολύσεις ξεκαθάρισε πως "δεν υπάρχει αίτημα και εγώ δεν μίλησα για απολύσεις - μίλησα για το καθήκον των πειθαρχικών συμβουλίων και την ανάγκη προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος".

Ωστόσο, το ζήτημα των απολύσεων λόγω των συγχωνεύσεων των Οργανισμών παραμένει, αλλά όχι ως το πιθανότερο σενάριο σε πρώτη φάση.

Στο μεταξύ, παρέμβαση για την άρση της μονιμότητας έκανε το Σάββατο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης.

"Στον στενό δημόσιο τομέα δεν υπάρχει άρση της μονιμότητας γιατί αυτό είναι αντισυνταγματικό, δεν μπορεί κανείς να θίξει, να απολύει υπαλλήλους από τον δημόσιο τομέα - εκτός αν υπάρχουν πειθαρχικά παραπτώματα ή απείθεια στην υπηρεσία, ή αποφάσεις υπηρεσιακών συμβουλίων, που αυτό είναι σπάνιο.

Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που υπάρχει η δυνατότητα μιας μεγαλύτερης ευελιξίας, πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία συνολικής αξιολόγησης και ουσιαστικής προσαρμογής και ορθολογικής κατανομής του προσωπικού", σημείωσε.

Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ αντιδρά έντονα στις κυβερνητικές προειδοποιήσεις, με τον ο πρόεδρός της,  Σπύρο Παπασπύρο, να συνεχίζει την επίθεση.

Υπεραμύνθηκε της απόφασης για "συντονισμένες και οργανωμένες μορφές δράσης", προαναγγέλλοντας σειρά κινητοποιήσεων, με τον γενικό γραμματέα της ΑΔΕΔΥ, Ηλία Ηλιόπουλο, να δηλώνει πως η κυβέρνηση θα πάρει την απάντησή της ακόμα και εντός του Αυγούστου.

"Οι ανεξέλεγκτες επιλογές της κυβέρνησής μας έχουν οδηγήσει σε απόγνωση. Θα σχεδιάσουμε τις κινήσεις μας από τις 22 Αυγούστου και στη Θεσσαλονίκη θα αρχίσουν οι μεγάλες κινητοποιήσεις", σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απολύσεις προαναγγέλλει και η Διαμαντοπούλου

Λάδι στη φωτιά οι δηλώσεις Μόσιαλου

Απειλή απόλυσης για όσους κάνουν λευκή απεργία

SHARE:

24Media Network