ΟΑΕΔ: Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης

ΟΑΕΔ: Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης
ΟΑΕΔ Eurokinissi

Είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία διαφόρων δημόσιων υπηρεσιών λέει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Πάιδας.

Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), δηλαδή για 5.500 πτυχιούχους, ηλικίας 22–29 ετών, καθώς και διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου για τις Ομοσπονδίες που έχουν εργαζόμενους σε αυτά τα προγράμματα, κήρυξε για σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας, αναφέρει ότι η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας, των ενεργειών και της στήριξης του αγωνιστικού πλαισίου των εργαζομένων (5.500 πτυχιούχων), ηλικίας 22 έως 29 ετών, στο Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, οι οποίοι απασχολούνται σε διάφορους τομείς και υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, καθώς η σύμβασή τους λήγει αυτό το διάστημα.

«Με τον αγώνα τους, προσπαθούν να συνεχίσουν να εργάζονται στις υπηρεσίες του δημοσίου, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι αυτές οι θέσεις εργασίας στις οποίες απασχολούνται είναι κενές οργανικές θέσεις, που δεν έχουν καλυφθεί και δεν πρόκειται να καλυφθούν άμεσα με μόνιμες προσλήψεις. Συνεπώς, αυτοί οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία διαφόρων δημόσιων υπηρεσιών» διευκρινίζει ο κ. Πάιδας, προσθέτοντας ότι η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την εικοσιτετράωρη απεργία, η οποία έχει προκηρυχθεί και συνάμα έχει απευθύνει κάλεσμα και στους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετέχουν στη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, εφόσον το επιθυμούν.

Παράλληλα, ο κ. Πάιδας σημειώνει ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αγωνίζεται για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ τάσσεται ενάντια στις απολύσεις και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. «Ζητάμε την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων δημοσίου με μόνιμες προσλήψεις και όχι με μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα