“Όχι” των κοινωνικών εταίρων στη μείωση μισθών

“Όχι” των κοινωνικών εταίρων στη μείωση μισθών
ΣΕΒ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Mέτωπο των κοινωνικών εταίρων για την προστασία των κατώτερων αμοιβών και του 13ου και 14ου μισθού. Τι ειπώθηκε στη συνάντησή τους

Εμμένουν οι κοινωνικοί εταίροι στις απόψεις τους καθώς στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα στα γραφεία του ΣΕΒ κατέληξαν σε συμφωνία για τη διασφάλιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι τέσσερις πλευρές (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ. ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ) συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να θιγούν ο κατώτατος μισθός, ο 13ος και ο 14ος, ενώ η ΓΣΕΕ διαφώνησε με την πρόταση των εργοδοτικών οργανώσεων για διετές ή τριετές πάγωμα των αυξήσεων.

Δεν ετέθη δε στη συνάντηση το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών.

Μάλιστα, οι κοινωνικοί εταίροι θα στείλουν το πρωί της Παρασκευής επιστολή στον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, κάνοντας γνωστή την σύγκλιση των απόψεών τους, ώστε να ισχυροποιήσει η κυβέρνηση τη θέση της έναντι των απαιτήσεων της Τρόικας.

Στην ίδια επιστολή θα καταγράφεται η διαφωνία των εταίρων για την αύξηση που προβλέπει η Εθνική Γενική συλλογική σύμβαση εργασίας το καλοκαίρι.

Επιπλέον, οι εταίροι ζήτησαν να αρχίσει τριμερής διάλογος με την κυβέρνηση για το θέμα της μείωσης των εισφορών και τη λύση των προβλημάτων που προέρχονται από τη γραφειοκρατία και τη φορολογία και αυξάνουν το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων.

“Δεν επιτρέπεται στην κυβέρνηση να αποχωρήσει ατάκτως στις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικας. Δε δεχόμαστε το πάγωμα, γιατί οι μισθοί δεν ευθύνονται για την ανταγωνιστικότητα”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Ασημακόπουλος, τόνισε ότι οι κοινωνικοί εταίροι δε θα τα κάνουν θάλασσα, όπως οι κυβερνήσεις.

Από τη  πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος άσκησε κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, σε σχέση με τις δημόσιες δαπάνες και επέμενε να μη δοθούν οι αυξήσεις και οι τριετίες, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρχει πρόβλεψη στη συμφωνία και για τους ανέργους.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Κορκίδης, υπερασπίστηκε το πάγωμα των μισθών και επισήμανε ότι οι κοινωνικοί εταίροι δίνουν ένα όπλο στην κυβέρνηση έναντι των απαιτήσεων της Τρόικας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα