Οι δανειστές "δεν έφεραν αντιρρήσεις" στον Βρούτση

Συνάντηση των εκπροσώπων της Τρόικα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, την αρασκευή 11 Ιουλίου 2014, στο υπουργείο Οικονομικών, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα εργασιακά, η απελευθέρωση των απολύσεων, οι απεργίες, το ασφαλιστικό.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Συνάντηση των εκπροσώπων της Τρόικα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, την αρασκευή 11 Ιουλίου 2014, στο υπουργείο Οικονομικών, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα εργασιακά, η απελευθέρωση των απολύσεων, οι απεργίες, το ασφαλιστικό. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Πώς εξελίχθηκε οι συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας. Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων

Σε καλό κλίμα διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής, η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Άννας Στρατινάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Τα στοιχεία για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος είναι ενθαρρυντικά» ανέφερε μετά τη συνάντηση, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων.

Ανέφερε επίσης ότι με τη σημερινή συνάντηση ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα και πρόσθεσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση έγινε εκτενής παρουσίαση των σχεδίων του υπουργείου για την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (3863/2010), από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος εξετάσθηκε με λεπτομέρειες, το σχέδιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για τα εργασιακά, το οποίο αποτελεί και θέση της ελληνικής κυβέρνησης χωρίς οι εκπρόσωποι των δανειστών να εκφράσουν αντιρρήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρόικα, Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network