Πρόγραμμα "σωτηρίας" για 2.000 ανέργους

Ουρά έξω από τον ΟΑΕΔ στο Παγκράτι,για το επίδομα ανεργίας,από νωρίς το πρωί που ξεκινούσε από την οδό Υμηττού και κάλυπτε σχεδόν όλη την οδό 'Ακρωνος (ένα οικοδομικό τετράγωνο) ,Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ουρά έξω από τον ΟΑΕΔ στο Παγκράτι,για το επίδομα ανεργίας,από νωρίς το πρωί που ξεκινούσε από την οδό Υμηττού και κάλυπτε σχεδόν όλη την οδό 'Ακρωνος (ένα οικοδομικό τετράγωνο) ,Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Διαβάστε αναλυτικά πού, για πόσο διάστημα και με τι αποδοχές θα απασχοληθούν δύο χιλιάδες άνεργοι από τη Δυτική Μακεδονία

Στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που προβλέπει την απασχόλησή τους για πέντε μήνες με μηνιαίες μεικτές αποδοχές 625 ευρώ, θα συμμετάσχουν δύο χιλιάδες άνεργοι από τη Δυτική Μακεδονία.

Πέντε φορείς έχουν επιλεγεί για την εφαρμογή του προγράμματος, οι οποίοι εφόσον λάβουν τη σχετική έγκριση από το ΑΣΕΠ, θα προχωρήσουν στην προκήρυξη των θέσεων αυτών στις αρχές Απριλίου.

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ύψους 6,5 εκ. ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία.

Εξάλλου, δυνατότητες απασχόλησης αναμένεται να προκύψουν και από δύο ακόμη προγράμματα που προωθεί το υπουργείο, σε συνεργασία με τις διαχειριστικές αρχές κάθε Περιφέρειας.

Τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) και τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα για τις Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες (ΤΟΠ ΕΚΟ) που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία παρουσιάστηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση, όπου έγινε γνωστό ότι ο προϋπολογισμός των ΤΟΠΣΑ στην περιοχή ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ και των ΤΟΠ ΕΚΟ σε 1.300.000 ευρώ.

Οι προθεσμίες υποβολής ενδιαφέροντος από φορείς που θα δημιουργήσουν αναπτυξιακές συμπράξεις και θα εκπαιδεύσουν ανέργους για να ανοίξουν τις δικές τους επιχειρήσεις, λήγουν στις 5 Μαρτίου για τα ΤΟΠ ΕΚΟ και στα μέσα Απριλίου για τα ΤΟΠΣΑ.

Σχολιάζοντας την εφαρμογή των προγραμμάτων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γ. Δακής, τα χαρακτήρισε "μικρή ανακούφιση" για το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπου το ποσοστό της ανεργίας αγγίζει το 24%.

SHARE:

24Media Network