ΣΕΠΕ: Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε υποκατάστημα τράπεζας για υποδηλωμένη εργασία

,   ,   ,  , .   , . ,     ,  , ,   ,          29 , 2016
, , , , . , . , , , , , 29 , 2016 SOOC

Πόσες παραβάσεις σχετικά με τα χρονικά όρια εργασίας εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων σε παράρτημα μεγάλης τράπεζας

Τσουχτερό πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας σε υποκατάστημα τράπεζας επειδή διαπιστώθηκαν  παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχων για την καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας εντοπίστηκαν σε παράρτημα μεγάλης τράπεζας, υστέρα από επιτόπιο έλεγχο Επιθεωρητών του ΣΕΠΕ, 14 παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας.

Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν επιβλήθηκαν κυρώσεις ύψους 252.000 ευρώ, με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι «η αντιμετώπιση της υποδηλωμένης εργασίας αποτελεί κεντρικό στόχο της δράσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, συμβάλλοντας στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και στην στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης.

Το ΣΕΠΕ θα συνεχίσει τους στοχευμένους ελέγχους για την αντιμετώπιση κάθε πτυχής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και καλεί με ανακοίνωση του του εργαζόμενους να απευθύνονται στις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας ή στην γραμμή 15512 για επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες. 

SHARE:

24Media Network