Στεγνώνει από ρευστό η Κύπρος - Κίνδυνος για τους μισθούς του Μαρτίου

Στεγνώνει από ρευστό η Κύπρος - Κίνδυνος για τους μισθούς του Μαρτίου

Για αδυναμία καταβολής μισθών προειδοποιούν οι εργοδότες της Κύπρου. Τεράστιες οι δυσκολίες σε δεκάδες επιχειρήσεις. Έκκληση για τόνωση της οικονομίας απευθύνει ο ΟΕΒ

Ως κάτι περισσότερο από δεδομένο πρέπει να θεωρείται το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην καταβολή των μισθών για τον μήνα Μάρτιο, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, εξαιτίας της παρατεταμένης μη λειτουργίας των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας μας.

Η σχετική επιβεβαίωση ήρθε χθες από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων της Κύπρου, σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις.

"Ακόμα υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στην ασφάλεια των συναλλαγών, ενώ η άρνηση του Τμήματος Τελωνείων να αποδεχτεί επιταγές για την εκτελώνιση προϊόντων επιδεινώνει την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι εργοδότες αδυνατούν να καταβάλουν τους μισθούς του προσωπικού τους με όλες τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που μπορεί να συνεπάγονται", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΕΒ.

Η ΟΕΒ προειδοποιεί, επίσης, ότι μία περαιτέρω επιμήκυνση του προβλήματος ενδέχεται να οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο επιχειρήσεων και σε μόνιμη απώλεια θέσεων εργασίας.

Εργοδότες και βιομήχανοι απευθύνουν έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς να συμβάλουν άμεσα στην τόνωση της οικονομίας και στην εξεύρεση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα επαναφέρουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους αναφέρεται επίσης σε τεχνικά προβλήματα,  που φαίνεται να διαχειρίζεται η Κεντρική Τράπεζα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στελέχη Λαϊκής: "Έφυγαν δισ. ευρώ από Κύπρο για Ελλάδα. Έχουμε στοιχεία, φοβόμαστε για τη ζωή μας"

SHARE: