Βρούτσης: “Τέλος οι “χρυσές συντάξεις” – Επιστρέφονται τα χρήματα

Βρούτσης: “Τέλος οι “χρυσές συντάξεις” – Επιστρέφονται τα χρήματα
Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης Eurokinissi

Τι είπε για τις τροπολογίες για τα εργασιακά και τις συντάξεις που ήρθαν στη Βουλή στο παρά πέντε. Πώς θα επιστραφούν τα χρήματα των "χρυσών" συντάξεων.

Τέλος μπαίνουν στα «χρυσές» συντάξεις, οι οποίες έφθαναν τις 10.000, 15.000 ακόμα και 24.000 ευρώ, με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Έπρεπε να μπει επιτέλους πλαφόν για να μην υπάρχουν «χρυσές» συντάξεις» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η ανταποδοτικότητα και η αναδιανεμητικότητα θα είναι τα κριτήρια για να οριστεί ένα πλαφόν» στις συντάξεις.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για τις τροπολογίες για τα εργασιακά και τις συντάξεις, που ήρθαν στη Βουλή στο παρά πέντε, σημείωσε ότι «πρόκειται για τροπολογίες με επείγοντα χαρακτήρα αλλά για καλούς σκοπούς». Υποστήριξε δε ότι είναι υπέρ του διαλόγου, της διασταύρωσης των ιδεών και των προτάσεων, αλλά είναι αναγκαίο καμιά φορά κάποια πράγματα να έρχονται με επείγοντα τρόπο, όπως είπε.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν πρόκειται να δει αύξηση σε «χρυσή» σύνταξη βάσει της σχετικής τροπολογίας, ενώ ανέφερε ότι όσοι έλαβαν περισσότερα χρήματα θα τα επιστρέψουν με κράτηση 20% μηνιαίως.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, χρήματα θα κληθούν να επιστρέψουν περίπου 224 άτομα που έχουν ήδη λάβει συντάξεις έως 7.000 ευρώ. Στον αέρα μένουν όμως και ορισμένοι παλαιοί συνταξιούχοι οι οποίοι έλαβαν πέρυσι γενναίες αυξήσεις καθώς από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους προέκυψε αρνητική προσωπική διαφορά.

Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι πάνω από όλα στόχος του υπουργείου είναι η μείωση της ανεργίας, ενώ ανέφερε ότι ανοίγει για πρώτη φορά το ηλεκτρονικό «φακέλωμα».

Τέλος, στα αναδρομικά αναφέρθηκε ο Υπουργός Εργασία, Γ. Βρούτσης και στο πώς θα διαχειριστεί η Νέα Δημοκρατία την καταβολή τους. “Περιμένουμε τις αποφάσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να τα δώσουμε στη βάση της αντοχής της οικονομίας και της δημοσιονομικής σταθερότητας”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα