news 24/7

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Βρούτσης: "Με τα μέτρα αποφεύγεται η πλήρης κατάρρευση της αγοράς εργασίας"

Βρούτσης: "Με τα μέτρα αποφεύγεται η πλήρης κατάρρευση της αγοράς εργασίας"

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για τις ενστάσεις που διατυπώνονται για το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας. Τι είπε για τις προοπτικές που διαμορφώνονται το 2020 στον τομέα της απασχόλησης.

Βρούτσης: Η εκτίμηση είναι ότι θα ανοίξει σε λίγες ώρες η πλατφόρμα για τους εργοδότες

Βρούτσης: Η εκτίμηση είναι ότι θα ανοίξει σε λίγες ώρες η πλατφόρμα για τους εργοδότες

Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, θα αρχίσει να καταβάλλεται εντός του Απριλίου, καταρχήν στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης

Βρούτσης: "Κανονικά θα δοθούν τα αναδρομικά και οι συντάξεις"

Μία καθησυχαστική για τους συνταξιούχους δήλωση έκανε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Όπως δήλωσε ο Γ. Βρούτσης, "τα αναδρομικά και οι αυξήσεις των συντάξεων θα δοθούν κανονικά".

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Βρούτσης: Απαγόρευση απόλυσης εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους

Δέσμη έκτακτων μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων, ανέργων, επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Συγκέντρωση και πορεία απο την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ (Φωτογραφία αρχείου)

Προετοιμάζεται 24ωρη πανελλαδική απεργία για το ασφαλιστικό, στα μέσα Φεβρουαρίου

Αποφάσεις Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών το επόμενο διάστημα, με τον υπουργό Εργασίας να διαρρέει ότι θα καταθέσει την πρότασή του έως τις 20 του τρέχοντος μηνός

Γιάννης Βρούτσης

Βρούτσης: "Η ανεργία μειώνεται και θα επιδιώξουμε να τη μειώσουμε ακόμη περισσότερο"

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε σε εκδήλωση στην Πάτρα για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με το υπουργείο Εργασίας, με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος REBRAIN GREECE.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ασφαλιστικό: Σε διαβούλευση έως τις 20 Ιανουαρίου το νέο νομοσχέδιο

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, ο κ. Βρούτσης δεν έδωσε καμία απάντηση για την επανακαθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, ενώ δήλωσε ότι οι περικοπές των συνταξιούχων στη σύνταξή τους, εφόσον εργάζονται, δεν θα είναι πλέον 60%, αλλά 30%.

Βαμβακοκαλλιέργεια στο νομό Λάρισας.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό των αγροτών

Δηλώσεις του Βρούτση χθες προκάλεσαν ανησυχία στον αγροτικό κόσμο για διπλασιασμό των ασφαλιστικών τους εισφορών και την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Εργασίας υποσχέθηκε ειδικό καθεστώς για τους αγρότες, ο Πέτσας καμία επιβάρυνση στο συνδυασμό ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων.

Γιάννης Βρούτσης

Βρούτσης: Από το 2020 το ένα τρίτο των νέων συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά

Διευκρίνισε ότι ο νέος ΕΦΚΑ δεν θα αλλάξει οργανωτικά, αλλά θα διευρυνθεί και θα γίνει πιο δυνατός και αποτελεσματικός. Όπως είπε, την 1η Ιουνίου 2020 θα υλοποιηθεί μία μεγάλη και διαρθρωτική μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής.

Άγρια κόντρα Βρούτση - Τζανακόπουλου για τις συντάξεις

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν στην Ολομέλεια. Για θράσος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εργασίας προσθέτοντας ότι εξαπάτησε τους πολίτες. "Είναι πολύ λίγος" ο κ. Βρούτσης, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Βρούτσης: Έρχεται η "ΕΡΓΑΝΗ II" - Μέσα στο Νοέμβριο η νομοθετική πρωτοβουλία

Ως τη "σημαντικότερη οργανωτική καινοτομία στην ιστορία του υπουργείου Εργασίας" χαρακτήρισε το πληροφοριακό σύστημα ο υπουργός Εργασίας και ανέπτυξε τους άξονες προτεραιότητάς του.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος

Μίχαλος: Κανένας εφησυχασμός από τη σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας τα τελευταία χρόνια

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας είχε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος. Το υπόμνημα που του κατέθεσε. Οι θέσεις και οι προτάσεις της Επιμελητηριακής Κοινότητας.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Στη "Διαύγεια" η εγκύκλιος για την κατάργηση του "λόγου απόλυσης"

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, με την εγκύκλιο που υπέγραψε ο Γιάννης Βρούτσης, διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργασιακή ειρήνη, οι προσλήψεις και οι θέσεις εργασίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Θέλει πραγματικά ο Κυριάκος τη συναίνεση;

Παρά τις εξαγγελίες, έως τώρα ο πρωθυπουργός αποστέλλει την αναζήτηση συναίνεσης στις ελληνικές καλένδες. Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ο νέος εκλογικός νόμος, η συνταγματική αναθεώρηση και η στρατηγική.

Εργαζόμενοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Τσουκαλάς: Τέλος η "ασπίδα" προστασίας των εργαζομένων για τις απολύσεις

Ο δικηγόρος με ειδίκευση στα εργασιακά ζητήματα Κώστας Τσουκαλάς, αναλύει στο News 24/7 το πνεύμα των τροπολογιών. Αναφέρει πως βρισκόμαστε στην αρχή των εργασιακών αλλαγών και σημειώνει πως οι εργολαβικές εταιρείες φαίνεται πως θα παίξουν πάλι ένα μεγάλο ρόλο με το δημόσιο και τις αναθέσεις έργων.

Βουλή: Στο βήμα ο Γιάννης Βρούτσης

Θύελλα για τα εργασιακά- Η κυβέρνηση υπερασπίζεται τις τροπολογίες Βρούτση

Γιατί ο υπουργός Εργασίας έφερε στο παρά πέντε και στην καρδιά του καλοκαιριού τις τροπολογίες με τις οποίες καταργείται το αιτιολογημένο της απόλυσης και η ευθύνη εργολάβων και υπεργολάβων απέναντι στους εργαζόμενους, και τίθεται πλαφόν στις συντάξεις