news 24/7

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Αποψη των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς.

Αχτσιόγλου για ανεργία: Ήταν ο χειρότερος Μάιος όλων των εποχών

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, δηλώνοντας οτι αν κάποιος διαβάσει τα στοιχεία θα δει οτι ήταν ο χειρότερος Μάιος όλων των εποχών. 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους

Τι σημαίνει η άρση της απαγόρευσης απολύσεων

Παύει πλέον να υφίσταται από τις 15 Ιουνίου η απαγόρευση απολύσεων που είχε επιβληθεί μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς εξηγεί στο News 24/7 ποιοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν.

Ο Γιάννης Βρούτσης

Βρούτσης: Στις 2 Ιουνίου η αύξηση των επικουρικών συντάξεων

Επαναφορά των επικουρικών στο αρχικό ύψος προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν προβλέπεται καμία μείωση σύνταξης στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Μαγαζιά στην Ερμού

Πώς θα λειτουργεί από 1η Ιουνίου το πρόγραμμα επιδότησης μερικής απασχόλησης, ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και η συνέχιση του καθεστώτος αναστολής συμβάσεων εργασίας θα χρηματοδοτηθεί από τα κονδύλια της κοινοτικής Πρωτοβουλίας SURE.

Υπουργείο Εργασίας: Από τα επιδόματα ειδικού σκοπού στη στήριξη θέσεων εργασίας με 820 εκ. ευρώ

Υπουργείο Εργασίας: Από τα επιδόματα ειδικού σκοπού στη στήριξη θέσεων εργασίας με 820 εκ. ευρώ

Την αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζομένων, των οποίων το ωράριο θα αλλάξει, με ένα μηχανισμό που θα διαθέσει 820 εκ. ευρώ εξήγγειλε ο Γιάννης Βρούτσης.

Υπάλληλοι

Παράταση 800 ευρώ, τι ισχύει για τηλεργασία και μειωμένα ωράρια

Τα μέτρα στήριξης του υπουργείου Εργασίας κατά την έναρξη της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Υποχρεωτικό θα είναι στις επιχειρήσεις που σταδιακά ανοίγουν από Δευτέρα να εργάζεται τουλάχιστον το 40% του προσωπικού.

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Βρούτσης οφείλει άμεσα να απαντήσει σε τέσσερα ερωτήματα

"Ο κ. Βρούτσης πιάστηκε να ζημιώνει το Δημόσιο, δίνοντας 85 εκατ. ευρώ σε συνεργάτες του, ημετέρους και κολλητούς της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τον διατηρεί στη θέση του", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Χαρίτσης

ΣΥΡΙΖΑ: Εξηγήσεις Μητσοτάκη και παραίτηση Βρούτση ζήτησε ο Χαρίτσης

"Το σκάνδαλο της δήθεν τηλεκατάρτισης πρέπει να διερευνηθεί άμεσα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις. Μονόδρομος η παραίτηση του κ. Βρούτση", ανέφερε μεταξύ επίσημης τοποθέτησής του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης

To Συμβούλιο της Επικρατείας

Βρούτσης: Η κυβέρνηση θα καταβάλει τα αναδρομικά με βάση τα δημοσιονομικά της

"Θα σεβαστούμε όποια δικαστική απόφαση για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους", είπε ο υπουργός Εργασίας. Πρόσθεσε οτι αυτό θα γίνει στη βάση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Hλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ

Σύνταξη με το πάτημα ενός κουμπιού - Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα "ΑΤΛΑΣ"

Στην πλήρη λειτουργία της από τον Ιούνιο, η νέα ψηφιακή διαδικασία απονομής σύνταξης προβλέπεται να ολοκληρώνεται δευτερόλεπτα, μετά την υποβολή του αιτήματος από το συνταξιούχο.

Βρούτσης: "Με τα μέτρα αποφεύγεται η πλήρης κατάρρευση της αγοράς εργασίας"

Βρούτσης: "Με τα μέτρα αποφεύγεται η πλήρης κατάρρευση της αγοράς εργασίας"

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για τις ενστάσεις που διατυπώνονται για το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας. Τι είπε για τις προοπτικές που διαμορφώνονται το 2020 στον τομέα της απασχόλησης.

Βρούτσης: Η εκτίμηση είναι ότι θα ανοίξει σε λίγες ώρες η πλατφόρμα για τους εργοδότες

Βρούτσης: Η εκτίμηση είναι ότι θα ανοίξει σε λίγες ώρες η πλατφόρμα για τους εργοδότες

Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, θα αρχίσει να καταβάλλεται εντός του Απριλίου, καταρχήν στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης

Βρούτσης: "Κανονικά θα δοθούν τα αναδρομικά και οι συντάξεις"

Μία καθησυχαστική για τους συνταξιούχους δήλωση έκανε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Όπως δήλωσε ο Γ. Βρούτσης, "τα αναδρομικά και οι αυξήσεις των συντάξεων θα δοθούν κανονικά".

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Βρούτσης: Απαγόρευση απόλυσης εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους

Δέσμη έκτακτων μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων, ανέργων, επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Συγκέντρωση και πορεία απο την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ (Φωτογραφία αρχείου)

Προετοιμάζεται 24ωρη πανελλαδική απεργία για το ασφαλιστικό, στα μέσα Φεβρουαρίου

Αποφάσεις Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών το επόμενο διάστημα, με τον υπουργό Εργασίας να διαρρέει ότι θα καταθέσει την πρότασή του έως τις 20 του τρέχοντος μηνός

Γιάννης Βρούτσης

Βρούτσης: "Η ανεργία μειώνεται και θα επιδιώξουμε να τη μειώσουμε ακόμη περισσότερο"

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε σε εκδήλωση στην Πάτρα για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με το υπουργείο Εργασίας, με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος REBRAIN GREECE.