ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Ο Γιάννης Βρούτσης (Αθήνα, 1 Ιουλίου 1963) είναι Έλληνας οικονομολόγος, πολιτικός, βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Εξελέγη για πρώτη φορά, πρώτος σε ψήφους, Βουλευτής Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές του 2007, του 2009, στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 και του 2015. Επανεκλέχθηκε βουλευτής στην ίδια περιφέρεια με τη Ν.Δ. στις εκλογές Ιουλίου του 2019. Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία ως ενεργό στέλεχος στο χώρο της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. Δύο φορές διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. Έντονη και πολύχρονη παρουσία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Δημοτικός Σύμβουλος Βύρωνα το 1990. Εκλέγεται συνεχώς τέσσερις φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών (1994-2007). Ο Γιάννης Βρούτσης, γεννήθηκε στην Αθήνα, την 1 Ιουνίου 1963, ενώ η καταγωγή του είναι από την Νάξο και την Αμοργό. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήχθη με υποτροφία. Ακόμα, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος στο Υπουργείο Οικονομικών για πολλά χρόνια. Εκλέγεται μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1997. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά για οικονομικά και φορολογικά θέματα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης

Βαρουφάκης: "Με το εκπαιδευτικό σύστημα που φέρνετε, η αδικία είναι εγγυημένη"

Ο Γ. Βαρουφάκης άσκησε έντονη κριτική τόσο για την καθιέρωση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια όσο και για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, κάνοντας λόγο για "απαράδεκτα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ευνοούν τα ιδιωτικά κολέγια της συμφοράς"- Η αντίδραση Βρούτση.

Ο Κωστής Χατζηδάκης

Ασύστολη προπαγάνδα: Ο Βρούτσης έταζε "συντάξεις με ένα κλικ", ο Χατζηδάκης ανακάλυψε τώρα… ταλαιπωρία στον ΕΦΚΑ!

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την έκπληξη των δύο υπουργών Εργασίας της κυβέρνησης από την κατάσταση που επικρατεί στον ΕΦΚΑ, την ώρα που η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων αποτελεί κοινό μυστικό.

Ο Μένιος Φουρθιώτης

ΣΥΡΙΖΑ για Φουρθιώτη: "Κόλαφος οι καταγγελίες Βρούτση - Γιατί κάλυπτε την απάτη η κυβέρνηση;"

Ανακοίνωση για τις καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση σχετικά με χρήματα που δεν έπρεπε να πάρει ο Μένιος Φουρθιώτης εξέδωσε το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γιάννης Βρουτσης.

Βρούτσης: Ο Φουρθιώτης πήρε λεφτά τριών μηνών που δεν δικαιούταν

Όσα διαδραματίζονταν στο υπουργείο Εργασίας με τον Μένιο Φουρθιώτη περιέγραψε ο Γιάννης Βρούτσης. Ανέφερε οτι ο παρουσιαστής κατάφερε να πάρει χρήματα τριών μηνών χωρίς να τα δικαιούται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δίπλα του μέλη της Νέας Δημοκρατίας, στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2019

Πριν κλείσουν δύο χρόνια, τα φαινόμενα φαυλότητας και παρακμής αυξάνονται...

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τις φαύλες επιλογές και τα παρακμιακά φαινόμενα της κυβέρνησης, τα οποία είναι πιο ανησυχητικά επειδή συνέβησαν και συμβαίνουν πολύ πρόωρα, στο πρώτο μισό της θητείας της.

Γιάννης Βρούτσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σιωπά για τις πρωτοφανείς παραδοχές Βρούτση - Ερώτηση από βουλευτές

Ερώτηση κατέθεσαν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για τον Μένιο Φουρθιώτη ενώ παράλληλα ζητούν να κατατεθούν έγγραφα αναφορικά με έρευνα για το ΣΥΝ - Εργασία.

Γιάννης Βρούτσης.

Μαξίμου και Βρούτσης τα μαζεύουν για την υπόθεση Φουρθιώτη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απάντησε για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας σχετικά με σύγκρουση με το Μένιο Φουρθιώτη, τονίζοντας ότι το Μαξίμου και η κυβέρνηση ουδέποτε είχαν επικοινωνία με το συγκεκριμένο κύριο.

Ο πρωην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης

Βρούτσης: Σκόπιμες παρερμηνείες των τοποθετήσεών μου

Η κυβέρνηση έδωσε τέλος σε τέτοιες ανήθηκες συμπεριφορές τονίζει σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Εργασίας αναφερόμενος στις αναληθείς δηλώσεις μισθών  από τον Μένιο Φουρθιώτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία. Καμία αναφορά στην εισβολή στο γραφείο του.

Γιάννης Βρούτσης και Κωστής Χατζηδάκης (Φωτογραφία αρχείου)

Ανασχηματισμός: Η "επικίνδυνη αποστολή" Χατζηδάκη στο Εργασίας και η "σφαγή" Βρούτση

Η αντικατάσταση Βρούτση από το Εργασίας ήταν αναμενόμενη, όχι όμως η μετακίνηση Χατζηδάκη, ο οποίος αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας “μεταρρυθμίσεις” στο ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στο βήμα της Βουλής.

Βρούτσης: Προειδοποίηση σε επιχειρήσεις που εκβιάζουν εργαζόμενους

Για αυστηρές κυρώσεις έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, αναφερόμενος σε εργοδότες που ζητούν πίσω τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού από τους εργαζόμενους ή απαιτούν να εργάζονται αν και βρίσκονται σε αναστολή.

Γιάννης Βρούτσης

Βρούτσης: Τι ισχύει για επίδομα ειδικού σκοπού, δώρο Χριστουγέννων και επίδομα ανεργίας

Στην μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για το επίδομα ανεργίας ανεφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός. Τι είπε για επίδομα ειδικού σκοπού και δώρο Χριστουγέννων

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης. Φωτο αρχείου.

Βρούτσης: Σε πέντε δόσεις η ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών από την εκκαθάριση του 2019

Οφειλές σε πάνω από 800 χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες προέκυψαν από την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών του 2019. Μέσα στην εβδομάδα η πλατφόρμα για τα αναδρομικά στους κληρονόμους. Τι θα γίνει με το δώρο Χριστουγέννων.

Ψηφιακό μασάζ στα στελέχη της ΝΔ για το lockdown - Γαλάζια ανησυχία για τις συνέπειες

Ψηφιακό μασάζ στα στελέχη της ΝΔ για το lockdown - Γαλάζια ανησυχία για τις συνέπειες

Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Βρούτσης, Κοντοζαμάνης ενημέρωσαν ψηφιακά κομματικά στελέχη για τα αποτελέσματα των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας και δέχθηκαν 70 ερωτήσεις.

Κόσμος με μάσκες στους δρόμους της Αθήνας

Lockdown: Πώς θα πάρετε το "επίδομα 800 ευρώ" - Οι ημερομηνίες πληρωμών

Στους λογαριασμούς των εργοδοτών θα καταβληθεί η αναλογία του κράτους στο δώρο Χριστουγέννων - Ισχύει η παράταση μέτρου αδειών ειδικού σκοπού για τους γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο γυμνάσιο.

Τρεις υπουργοί, τρία νομοσχέδια, τρεις "μετωπικές" με την αντιπολίτευση

Τρεις υπουργοί, τρία νομοσχέδια, τρεις "μετωπικές" με την αντιπολίτευση

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, ενώ η πανδημία μαίνεται, βάζουν τις επόμενες 45 ημέρες τα νομοθετήματα για τις εργασιακές σχέσεις, τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τις δημόσιες συμβάσεις, που θέλει να ψηφίσει η κυβέρνηση.

Διάλεξαν, τώρα, να προκαλέσουν την κοινωνία, με 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα

Διάλεξαν, τώρα, να προκαλέσουν την κοινωνία, με 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα

Με 1500 και 1200 κρούσματα την ημέρα το τελευταίο που θα περίμενε κανείς από μία κυβέρνηση είναι να επιλέξει αυτή την περίοδο για να «περάσει» ένα ακραία οπισθοδρομικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.