news 24/7

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης. Φωτο αρχείου.

Βρούτσης: Σε πέντε δόσεις η ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών από την εκκαθάριση του 2019

Οφειλές σε πάνω από 800 χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες προέκυψαν από την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών του 2019. Μέσα στην εβδομάδα η πλατφόρμα για τα αναδρομικά στους κληρονόμους. Τι θα γίνει με το δώρο Χριστουγέννων.

Ψηφιακό μασάζ στα στελέχη της ΝΔ για το lockdown - Γαλάζια ανησυχία για τις συνέπειες

Ψηφιακό μασάζ στα στελέχη της ΝΔ για το lockdown - Γαλάζια ανησυχία για τις συνέπειες

Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Βρούτσης, Κοντοζαμάνης ενημέρωσαν ψηφιακά κομματικά στελέχη για τα αποτελέσματα των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας και δέχθηκαν 70 ερωτήσεις.

Κόσμος με μάσκες στους δρόμους της Αθήνας

Lockdown: Πώς θα πάρετε το "επίδομα 800 ευρώ" - Οι ημερομηνίες πληρωμών

Στους λογαριασμούς των εργοδοτών θα καταβληθεί η αναλογία του κράτους στο δώρο Χριστουγέννων - Ισχύει η παράταση μέτρου αδειών ειδικού σκοπού για τους γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο γυμνάσιο.

Τρεις υπουργοί, τρία νομοσχέδια, τρεις "μετωπικές" με την αντιπολίτευση

Τρεις υπουργοί, τρία νομοσχέδια, τρεις "μετωπικές" με την αντιπολίτευση

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, ενώ η πανδημία μαίνεται, βάζουν τις επόμενες 45 ημέρες τα νομοθετήματα για τις εργασιακές σχέσεις, τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τις δημόσιες συμβάσεις, που θέλει να ψηφίσει η κυβέρνηση.

Διάλεξαν, τώρα, να προκαλέσουν την κοινωνία, με 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα

Διάλεξαν, τώρα, να προκαλέσουν την κοινωνία, με 60 ώρες εργασίας την εβδομάδα

Με 1500 και 1200 κρούσματα την ημέρα το τελευταίο που θα περίμενε κανείς από μία κυβέρνηση είναι να επιλέξει αυτή την περίοδο για να «περάσει» ένα ακραία οπισθοδρομικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

Συνδικαλιστικός νόμος: Τι θα ισχύει για απεργίες, "απλήρωτες υπερωρίες" και πατρική άδεια

Συνδικαλιστικός νόμος: Τι θα ισχύει για απεργίες, "απλήρωτες υπερωρίες" και πατρική άδεια

Ο Βρούτσης παρουσίασε στο υπουργικό το εργασιακό νομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ψηφιακή κάρτα εργασίας, αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και στο καθεστώς υπερωριών. Θεσμοθετείται και άδεια τοκετού και στον πατέρα για 14 εργάσιμες.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης

Βρούτσης για αναδρομικά: Πότε θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για τους κληρονόμους

Μέχρι τέλος του έτους θα λάβουν τα αναδρομικά που δικαιούνται οι κληρονόμοι, είπε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε πως πρόκειται για πάνω απο 170 χιλιάδες περιπτώσεις. Πότε ενεργοποιείται η πλατφόρμα για τις σχετικές αιτήσεις.

Απλήρωτες υπερωρίες και ελαστικά ωράρια η "ανταμοιβή" των "ηρώων" της Α' φάσης της πανδημίας

Εργασιακό νομοσχέδιο: Ωράριο - λάστιχο έως και 11 ώρες για τους εργαζόμενους

Πώς θα είναι η νέα εργασιακή πραγματικότητα με το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση. Διπλάσιες και απλήρωτες υπερωρίες. "Τροχειοδεικτικές βολές" με διαρροές στον τύπο από το υπουργείο Εργασίας. Casus belli για την αντιπολίτευση

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Βρούτσης: Επιχείρηση ζήτησε για έναν εργαζόμενο δώρο Πάσχα 1.742.000 ευρώ

Ο υπουργός Εργασίας, τόνισε πως έχει ολόκληρο φάκελο με επιχειρήσεις που ζήτησαν να λάβουν ακραία ποσά. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί Δώρο Πάσχα που δεν αντιστοιχεί στο μισθό εργαζομένου στο σύστημα Εργάνη.

Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Μόλις 101 ευρώ τον μήνα η "στήριξη" σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες

"Ο κ. Βρούτσης πανηγυρίζει γιατί διέθεσε κατά μέσο όρο 101 ευρώ τον μήνα ανά άτομο ως επίδομα", ανέφερε μεταξύ άλλων η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: "Μητσοτάκης και Βρούτσης οργάνωσαν μία ακόμη επικοινωνιακή φιέστα"

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι "Μητσοτάκης και Βρούτσης αναφέρθηκαν μόνο στη δήθεν "νέα" ψηφιακή σύνταξη, αποκρύπτοντας, όμως ότι προς το παρόν αφορά μόνο μερικές εκατοντάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης"

Αποψη των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς.

Αχτσιόγλου για ανεργία: Ήταν ο χειρότερος Μάιος όλων των εποχών

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, δηλώνοντας οτι αν κάποιος διαβάσει τα στοιχεία θα δει οτι ήταν ο χειρότερος Μάιος όλων των εποχών. 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους

Τι σημαίνει η άρση της απαγόρευσης απολύσεων

Παύει πλέον να υφίσταται από τις 15 Ιουνίου η απαγόρευση απολύσεων που είχε επιβληθεί μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς εξηγεί στο News 24/7 ποιοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν.

Ο Γιάννης Βρούτσης

Βρούτσης: Στις 2 Ιουνίου η αύξηση των επικουρικών συντάξεων

Επαναφορά των επικουρικών στο αρχικό ύψος προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν προβλέπεται καμία μείωση σύνταξης στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Μαγαζιά στην Ερμού

Πώς θα λειτουργεί από 1η Ιουνίου το πρόγραμμα επιδότησης μερικής απασχόλησης, ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και η συνέχιση του καθεστώτος αναστολής συμβάσεων εργασίας θα χρηματοδοτηθεί από τα κονδύλια της κοινοτικής Πρωτοβουλίας SURE.

Υπουργείο Εργασίας: Από τα επιδόματα ειδικού σκοπού στη στήριξη θέσεων εργασίας με 820 εκ. ευρώ

Υπουργείο Εργασίας: Από τα επιδόματα ειδικού σκοπού στη στήριξη θέσεων εργασίας με 820 εκ. ευρώ

Την αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζομένων, των οποίων το ωράριο θα αλλάξει, με ένα μηχανισμό που θα διαθέσει 820 εκ. ευρώ εξήγγειλε ο Γιάννης Βρούτσης.

Υπάλληλοι

Παράταση 800 ευρώ, τι ισχύει για τηλεργασία και μειωμένα ωράρια

Τα μέτρα στήριξης του υπουργείου Εργασίας κατά την έναρξη της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Υποχρεωτικό θα είναι στις επιχειρήσεις που σταδιακά ανοίγουν από Δευτέρα να εργάζεται τουλάχιστον το 40% του προσωπικού.

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Βρούτσης οφείλει άμεσα να απαντήσει σε τέσσερα ερωτήματα

"Ο κ. Βρούτσης πιάστηκε να ζημιώνει το Δημόσιο, δίνοντας 85 εκατ. ευρώ σε συνεργάτες του, ημετέρους και κολλητούς της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τον διατηρεί στη θέση του", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Χαρίτσης

ΣΥΡΙΖΑ: Εξηγήσεις Μητσοτάκη και παραίτηση Βρούτση ζήτησε ο Χαρίτσης

"Το σκάνδαλο της δήθεν τηλεκατάρτισης πρέπει να διερευνηθεί άμεσα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις. Μονόδρομος η παραίτηση του κ. Βρούτση", ανέφερε μεταξύ επίσημης τοποθέτησής του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης