Ξεκινά το πρόγραμμα 'Δεσμός για του Νέους'

Ξεκινά το πρόγραμμα 'Δεσμός για του Νέους'

Ο σκοπός του «Δεσμός για τους Νέους» είναι διπλός, καθώς μέσω του προγράμματος προσφέρεται επαγγελματική εμπειρία στη νέα γενιά, ενώ παράλληλα ενισχύεται σημαντικά το έργο κοινωφελών οργανισμών της χώρας. 

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Δεσμού «Δεσμός για τους Νέους» συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, προσκαλώντας άνεργους νέους έως 30 ετών και κοινωφελείς οργανισμούς που έχουν ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό να πραγματοποιήσουν από κοινού αίτηση συμμετοχής. Μέσα από το πρόγραμμα θα υποστηριχθούν τουλάχιστον 8 κοινωφελείς οργανισμοί στην Ελλάδα, έτσι ώστε να προσλάβουν για ένα χρόνο συνολικά ισάριθμους νέους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι άνεργοι.

Ο σκοπός του «Δεσμός για τους Νέους» είναι διπλός, καθώς μέσω του προγράμματος προσφέρεται επαγγελματική εμπειρία στη νέα γενιά, ενώ παράλληλα ενισχύεται σημαντικά το έργο κοινωφελών οργανισμών της χώρας. 

Την πρώτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος ο Δεσμός υποστήριξε τη δημιουργία 15 θέσεων εργασίας αποκλειστικά για νέους, σε 15 κοινωφελείς οργανισμούς. Οι οργανισμοί και οι υποψήφιοι εργαζόμενοι επελέγησαν κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης για προτάσεις και αξιολόγησης άνω των 100 αιτήσεων. Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα έχει αγγίξει συνολικά περισσότερους από 50.000 έμμεσα επωφελούμενους σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα οι 13 από τους 15 εργαζομένους εξακολουθούν να εργάζονται και μετά τη λήξη του προγράμματος, οι 11 εκ των οποίων στις θέσεις που τους προσέφερε το πρόγραμμα καθώς οι οργανισμοί κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Σε συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης χρονιάς του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους» και με γνώμονα τον πολύπλευρο αντίκτυπό του, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) προχώρησε σε δωρεά καταλυτικής σημασίας ύψους 100.000$, η οποία κατέστησε δυνατή τη συνέχιση του προγράμματος. Αντίστοιχα η εταιρεία VISA προχώρησε σε δωρεά 50.000€, ενισχύοντας σημαντικά το νέο κύκλο του προγράμματος. Οι αιτήσεις έχουν ανοίξει με προθεσμία υποβολής την Κυριακή 30 Απριλίου 2017.

Ξεκινά το πρόγραμμα 'Δεσμός για του Νέους'

Ο Δεσμός με στόχο να συγκεντρωθούν επιπλέον πόροι για την υλοποίηση του «Δεσμός για τους Νέους» και να υποστηριχθούν έτσι περισσότεροι άνεργοι νέοι και κοινωφελείς οργανισμοί, έχει ξεκινήσει νέα διαδικτυακή εκστρατεία με τίτλο ”GREECE WORKS!” στο www.generosity.com. Η καμπάνια έχει στόχο τη συγκέντρωση 100.000€ μέχρι το Μάιο, οπότε και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων.

Η Αλέξια Κατσαούνη, Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δεσμού δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι για τη συνέχιση του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους» έχοντας δει πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει στις ζωές των νέων που συμμετέχουν σε αυτό, αλλά και στη λειτουργία των κοινωφελών οργανισμών. Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Πρωτοβουλία και τη VISA για την εμπιστοσύνη και την ουσιαστική στήριξη που παρέχουν στο έργο μας».

  • Το πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά μέσω δωρεάς
  • ύψους 100.000$ από την Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) και 50.000€ από τη VISA Hellas
  • Τον πρώτο χρόνο του προγράμματος 15 άνεργοι νέοι απασχολήθηκαν σε ισάριθμους κοινωφελείς οργανισμούς εξυπηρετώντας μέσα από την εργασία τους 50.000 έμμεσα επωφελούμενους
  • Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα έως και την Κυριακή 30 Απριλίου 2017.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε: «Ο Δεσμός είναι ένας σημαντικός συνεργάτης της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, καθώς υλοποιεί με συνέπεια καινοτόμα προγράμματα και δράσεις, με στόχο να ωφελείται ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε ανάγκη, αλλά και να υποστηρίζεται ουσιαστικά το έργο κοινωφελών οργανισμών. Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους», ένα εξαίρετο παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς, καθώς ο διπλός σκοπός του ανταποκρίνεται σε δύο σημαντικά ζητήματα στην Ελλάδα, τη νεανική ανεργία και την υποστήριξη των ΜΚΟ στη χώρα. Το πρόγραμμα αυτό είναι σε πλήρη συμφωνία με την αποστολή και το έργο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, με άξονες την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των πρωτοβουλιών ενάντια στις επιπτώσεις της κρίσης στη χώρα, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για όλους.»

Ο Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της VISA Europe για την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Κύπρο προσέθεσε: «Η μέχρι τώρα συνεργασία μας με τον Δεσμό μας έδειξε ότι μπορούμε να ελπίζουμε στο αύριο.  Με τον Δεσμό πέρυσι καταφέραμε να ζεστάνουμε πάνω από 3.000 άτομα και 35 σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Φέτος, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους», είμαστε πάλι κοντά στον Δεσμό, όπως και στους οργανισμούς που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα αυτό. Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, αφού δίνει τη δυνατότητα σε νέους συμπολίτες μας να μπουν στον χώρο εργασίας. Με τη συμβολή της Visa, 3 νέα παιδιά θα καταφέρουν να βρουν δουλειά και να ονειρευτούν ένα καλύτερο αύριο».

Το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους» ξεκίνησε με πόρους που συγκεντρώθηκαν μέσω της διαδικτυακής εκστρατείας Greek Crowdfund,  του Βρετανού φιλέλληνα Thom Feeney.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα έχουν ανοίξει ενώ ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Κυριακή 30 Απριλίου 2017. Για περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τη διαδικασία μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δεσμού!

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μ. Βρεταννία, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία και την υποστήριξη στο έργο του Δεσμού!

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους»:

[email protected], http://desmos.org/desmos4youth_launch/

Πληροφορίες σχετικά με τον Δεσμό:

[email protected], www.desmos.org

SHARE:

24Media Network