Υπογράφεται η επέκταση τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων - Αυξήσεις σε τουλάχιστον 75.000 εργαζόμενους

Στιγμιότυπα από την αίθουσα συνεντεύξεων στο υπουργείο Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Στιγμιότυπα από την αίθουσα συνεντεύξεων στο υπουργείο Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης EUROKINISSI

Πρόκειται για τις συμβάσεις σε τράπεζες, ναυτιλιακά πρακτορεία και επιχειρήσεις και γραφεία ταξιδίων. Οι επόμενοι κλάδοι στους οποίους θα ισχύσει η επεκτασιμότητα είναι τα ξενοδοχεία, τα μεταλλεία, ο καπνός, τα πετρελαιοειδή και το τσιμέντο.

Περισσότερους από 75.000 εργαζομένους αφορά η επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που υπογράφεται σήμερα από την Υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Πρόκειται για τις συμβάσεις σε τράπεζες, ναυτιλιακά πρακτορεία και επιχειρήσεις και γραφεία ταξιδίων.

Μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στο σταθμό μας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Ανδρέας Νεφελούδης είπε ότι οι επόμενοι κλάδοι στους οποίους θα ισχύσει η επεκτασιμότητα είναι τα ξενοδοχεία, τα μεταλλεία, ο καπνός, τα πετρελαιοειδή και το τσιμέντο.

ADVERTISING

Παράλληλα το υπουργείο συνεχίζει τη διαδικασία για τον έλεγχο της επεκτασιμότητας όλων των συμβάσεων που βρίσκονται σε ισχύ.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, η επέκταση των πρώτων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας αναδεικνύει ότι η έξοδος από τα μνημόνια και τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν είναι μία τυπική διαδικασία, αλλά η ουσιαστική μετάβαση σε μία νέα περίοδο ανάκτησης δικαιωμάτων για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υπουργείο Εργασίας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αχτσιόγλου: Αυξήσεις μισθών, κατάργηση του υποκατώτατου

Την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας υπογράφει η Αχτσιόγλου

SHARE:

24Media Network