Ethereum – Γιατί η τιμή του ETH δεν μπορεί να περάσει τα 4.000 δολάρια;

Διαβάζεται σε 4'
Ethereum – Γιατί η τιμή του ETH δεν μπορεί να περάσει τα 4.000 δολάρια;

Το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση τη συνολική κεφαλαιοποίηση αγοράς, έχει αντιμετωπίσει σημαντικά εμπόδια στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το όριο των 4.000 δολαρίων.

Παρά τις πρόσφατες προσπάθειες ανάκαμψης, η ανοδική πορεία στην τιμή του ETH παρεμποδίζεται από έναν συνδυασμό τεχνικών παραγόντων και του κλίματος της αγοράς.

Προκλήσεις που εμποδίζουν την άνοδο του Ethereum πάνω από τα 4.000 δολάρια

Ενώ το Ethereum έχει διατηρήσει μια ανοδική τάση στην αγορά, οι δείκτες υποδηλώνουν ότι οι πιέσεις πώλησης έχουν αυξηθεί, συμβάλλοντας στη βραχυπρόθεσμη πτωτική διάθεση. Η πρόσφατη άνοδος από τα χαμηλά επίπεδα, λειτούργησε αρκετά θετικά στην ψυχολογία των επενδυτών, ωστόσο συνιστάται προσοχή σε όσους εξετάζουν το ενδεχόμενο θέσεων long.

Οι τεχνικοί δείκτες, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη σχετικής ισχύος (RSI) και του όγκου επί του ισοζυγίου (OBV), διαμορφώνουν μια μικτή εικόνα για την πορεία των τιμών του Ethereum. Ενώ ο RSI κυμαίνεται γύρω από το ουδέτερο 50, σηματοδοτώντας αναποφασιστικότητα στην αγορά, ο OBV δείχνει κυριαρχία του όγκου πωλήσεων από τα μέσα Μαρτίου. Αυτή η απόκλιση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των συνεχόμενων εναλλαγών bull και bear στην πορεία του Ethereum.

Αγορά Slothana

Δυναμική της αγοράς και κοινωνική δέσμευση

Εν μέσω των διακυμάνσεων στην τιμή του Ethereum, οι μετρήσεις δυναμικής της αγοράς και κοινωνικής δέσμευσης παρέχουν επίσης σημαντικές πληροφορίες για την απόδοσή του. Ο δείκτης MVRV 30 ημερών, χαρακτηρίζει το Ethereum ως ένα υποτιμημένο περιουσιακό στοιχείο, υποδηλώνοντας υψηλές προοπτικές. Ωστόσο, η δέσμευση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης γύρω από το Ethereum έχει μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, όπως αποδεικνύεται από τη σημαντική πτώση των διαγραμμάτων κοινωνικής κυριαρχίας.

Επιπλέον, δείκτες όπως το spot Cumulative Volume Delta (CVD) υποδεικνύουν πίεση πώλησης στις αγορές spot, υποδηλώνοντας την πιθανότητα περαιτέρω πτώσεων στην τιμή του ETH. Ενώ το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί, η συνολική βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ethereum στην άνοδό του στα 4.000 δολάρια ή και παραπάνω.

Που στρέφεται το επενδυτικό ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή;

Μπορεί οι επενδυτές να είναι διστακτικοί σε νέες επενδύσεις στο ETH, ωστόσο η ξέφρενη πορεία των meme coins φαίνεται να συνεχίζεται, με ολοένα και περισσότερα νέα κρυπτονομίσματα να προσελκύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Μάλιστα, τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο της προπώλησης σημειώνουν μια ταχύτατη συγκέντρωση κεφαλαίων, κάτι που αποδεικνύει ότι οι επενδυτές crypto συνεχίζουν να αναζητούν ευκαιρίες που θα τους επιφέρουν σημαντικά κέρδη.

Ένα από meme coins που πραγματοποιεί αυτή της στιγμή μια από τις καλύτερες προπωλήσεις κρυπτονομισμάτων, είναι το Slothana ($SLOTH).

Τι είναι το Slothana και γιατί η ζήτησή του είναι τόσο μεγάλη;

Το Slothana ($SLOTH) είναι ένα νέο meme coin που έκανε την εμφάνισή του στο Ethereum blockchain πριν λίγες ημέρες. Ενσαρκώνοντας την κουλτούρα των meme και με προβάλλοντας έναν τεμπέλη χαρακτήρα, έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας.

Μάλιστα, η προπώλησή του κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πορεία του θα είναι αρκετά καλή. Επιπρόσθετα, η συνολική εικόνα της αγοράς φαίνεται να ευνοεί τα νέα meme coins, αφού τον τελευταίο καιρό τα παραδείγματα με crypto που εκτοξεύτηκαν δεν ήταν λίγα.

Έτσι, αν και το Ethereum φαίνεται να συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να ξεπεράσει την τιμή των 4.000 δολαρίων, τα meme coins συνεχίζουν να παρουσιάζουν μια ανοδική τάση, επιφέροντας σημαντικά κέρδη στους επενδυτές.

Όσον αφορά το Slothana, με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, θα μπορούσε να είναι το επόμενο meme coin που θα σημειώσει μια σημαντική άνοδο μετά την επίσημη κυκλοφορία του.

Αγορά Slothana

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα