Εθνική Τράπεζα: Πρώτη χρηματοδότηση με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης

Εθνική Τράπεζα
Εθνική Τράπεζα NIKOS LIBERTAS / SOOC

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου €4,85εκ. από πόρους του ΤΑΑ και €2,91εκ. από κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε.

Την πρώτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ενέκρινε η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και της εξειδικευμένης δράσης της τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ 2.0» για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου €4,85εκ. από πόρους του ΤΑΑ και €2,91εκ. από κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε., με στόχο την αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, με σκοπό τη μετάβαση στο νέο πλαίσιο πράσινης οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος και των εργαζομένων. Η επένδυση εντάσσεται στον πυλώνα της Πράσινης Μετάβασης του ΤΑΑ, όπως επιβεβαιώθηκε από τον Ανεξάρτητο Αξιολογητή του ΤΑΑ.

ADVERTISING

Στο επενδυτικό σχέδιο που θα χρηματοδοτηθεί από το ΤΑΑ και την Εθνική Τράπεζα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις κυκλικής οικονομίας, ενεργειακής εξοικονόμησης και πράσινης ενέργειας. Ενδεικτικές δράσεις περιλαμβάνουν την δημιουργία υπόγειου (πράσινου) Μεταλλείου μηδενικών εκπομπών CO2 με χρήση ηλεκτροκίνητων μηχανήματων έργου, τη συστηματική αξιοποίηση παλαιών σωρών αποθεμάτων λευκολίθου και παραπροϊόντων διεργασίας, την αντικατάσταση ορυκτών καυσίμων με υπολείμματα γεωργικής καλλιέργειας (βιομάζα), τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, την αντικατάσταση πετρελαιοκίνητων οχημάτων με ηλεκτρικά νέας γενιάς, καθώς και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων 1 MW στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Χαλκιδική με σκοπό το συμψηφισμό της ηλεκτρικής ενέργειας (net metering).

Η Εθνική Τράπεζα είναι δίπλα σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους ή κλάδου, που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν τα επιλέξιμα επενδυτικά τους σχέδια, μέσω πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων και με γρήγορες διαδικασίες αξιολόγησης και υλοποίησης παρέχει τη δυνατότητα αυτή στις επιχειρήσεις, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εθνική Τράπεζα
SHARE:

24Media Network