Evergrande: Αναστολή διαπραγμάτευσης μετοχών του κινεζικού κολοσσού

Evergrande: Αναστολή διαπραγμάτευσης μετοχών του κινεζικού κολοσσού
Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evergrande. AP

Οι μετοχές του κινεζικού κολοσσού ακινήτων Evergrande έχουν ανασταλεί καθώς οι επενδυτές περιμένουν μια ανακοίνωση για το μέλλον της επιχείρησης.

Η κρίση στον πιο χρεωμένο κατασκευαστή ακινήτων στον κόσμο προκάλεσε φόβους ότι η πιθανή κατάρρευσή της θα μπορούσε να προκαλέσει σοκ στις παγκόσμιες αγορές.

Η κινεζική εταιρεία Energrande  ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της καθώς έχασε και τη δεύτερη προθεσμία για την πληρωμή τόκου ομολόγων της ενώ ο όμιλος σε δήλωσή του προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ανέφερε οτι οτι επίκειται “δημοσίευση από την εταιρεία μιας ανακοίνωσης που περιέχει πληροφορίες για μια σημαντική συναλλαγή».

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το BBC, η ανταγωνιστική εταιρεία ιδιοκτησίας του Χονγκ Κονγκ Hopson Development πρόκειται να αγοράσει το 51% των μετοχών της Evergrande Real Estate έναντι περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Cailian Press.

Τα προβλήματα τhw Evergrande συγκλόνισαν τις αγορές λόγω ανησυχιών για χρέος άνω των 300 δισ. δολαρίων με τις μετοχές της εταιρείας να έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 80% από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Πρώτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης ύστερα από τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τον Φεβρουάριο, καθώς αυξάνονται μια σειρά από κίνδυνοι, όπως οι ενδείξεις για πληθωρισμό, οι αυξημένες αποδόσεις ομολόγων και τα οικονομικά προβλήματα της Evergrande.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2% στις 10:18 ώρα Ελλάδας, παραμένοντας κοντά στο χαμηλό δύο μηνών στο οποίο υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα.

Οι μετοχές των τραπεζών, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιριών ειδών πολυτελείας κατέγραφαν τις μεγαλύτερες απώλειες εν μέσω φόβων για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας Kering και LVMH, που αντλούν μεγάλο μέρος των εσόδων τους από την Κίνα, σημείωσαν πτώση 1,9% και 1,5% αντίστοιχα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα